Αρχική » Υπαίθριες λειτουργίες και τέντες από τις 17 Μαϊου

Υπαίθριες λειτουργίες και τέντες από τις 17 Μαϊου

από christina

 

Ακόμη και το ενδεχόμενο να τοποθετηθούν και  τέντες στα  προαύλια των ναών εξετάζουν πολλές μητροπόλεις προκειμένου να καταφέρουν να εκκλησιαστούν με ασφάλεια όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί από τις  17 Μαϊου και μετά.

Παράλληλα και όπου αυτό είναι εφικτό θα τελούνται δύο Θείες λειτουργίες ώστε να αποφεύγεται συνωστισμός νέων και ηλικιωμένων.

Εφ όσον ο καιρός το επιτρέπει  , κυρίως στην επαρχία θα τελούνται υπαίθριες λειτουργίες ώστε να αποφεύγονται εντάσεις και να δίνεται το δικαίωμα σε όσους θέλουν να εκκλησιαστούν να μπορούν να το κάνουν απρόσκοπτα. Εννοείται  οτι έξω θα τηρούνται οι αποστάσεις και θα γίνεται χρήση μάσκας.

Εκτός των λειτουργιών θα γίνονται και αγρυπνίες  ,ενώ θα γίνονται και  λειτουργίες καθημερινά όπου  θα μπορούν οι πιστοί  να κοινωνούν χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα.

Με τον  ίδιο τρόπο αναμένεται να γίνουν και τα περισσότερα πανηγύρια στην επαρχία.

Το κακό σενάριο για τους ιεράρχες αλλά και τους απλούς ιερείς είναι κάποιος πιστός να ασθενήσει πηγαίνοντας στην Εκκλησία , κάτι που  θα ανατρέψει όλο τον σχεδιασμό.

Το κακό είναι οτι η λήψη των παραπάνω μέτρων δεν αφορά όλους τους ναούς  αφού  όλοι οι ναοί δεν έχουν άνεση χώρου , ενώ σε πολλούς καθεδρικούς  ενδέχεται να προκύψουν προβλήματα με άλλους πολίτες.

Ένα τέτοιο μέτρο είναι δύσκολο να εφαρμοστεί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη οπότε και προκριθούν οι διπλές λειτουργίες  οι οποίες  θα είναι και πιο σύντομες.

Για τα μυστήρια δεν προβλέπονται υπαίθριες λειτουργίες , εκτός σε ορισμένες περιπτώσεις γάμων  και εφ΄όσον ο χώρος το επιτρέπει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ