Δράσεις αγάπης και γιορτής έχει προγραμματίσει το ενοριακό συμβούλιο της Αγίας Μαρίνας της Ηλιούπολης. Έτσι ήδη έχει στηθεί η φάτνη στο προαύλιο η οποία θα φωταγωγηθεί στις 10 Δεκεμβρίου το βράδυ με το άστρο από το ύψος του κωδωναστασίου να φωτίζει το σημείο, κάτω από μελωδίες ειρήνης.

Παράλληλα έχουν εξαγγελθεί από τον πρόεδρο του εκκλησιαστικού συμβουλίου Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Δημητρίου, σειρά μουσικών εκδηλώσεων (εκτός από τις λατρευτικές και φιλανθρωπικές) ώστε να προσφερθεί χριστιανική ελπίδα στα απελπισμένα πρόσωπα. Στόχος: Μουσική για τρόφιμα! Όπου οι ενορίτες θα απολαύσουν μουσική και μαζί θα στείλουν μήνυμα πίστης και αποδοχής του "Δος ημίν σήμερον", αφού θα στήσουν δύο λόφους ανθρωπιάς.

Έτσι στις 10 Δεκεμβρίου, στις 19:00, Χριστουγεννιάτικη κλασική μουσική από πενταμελές σύνολο χάλκινων πνευστών θα γεμίσει με νότες την ατμόσφαιρα του ναού. Οι τρομπέτες με τον Παναγιώτη Μπαλαμό και τον Φάνη Βερνίκο, θα σταθούν δίπλα στο κόρνο του Δημήτρη Φρόνιμου και το τρομπόνι στα χέρια του Ευάγγελου Καράμπα θα συναυλιστεί με την τούμπα που θα φέρει ο Γεώργιος Ραράκος. Και η μουσική θα περπατήσει μέσα από το δάσος της λογοτεχνίας με αφηγητή σε Χριστουγεννιάτικα διηγήματα τον πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Μεταξά. Αντίτιμο για τη μουσική παράσταση θα είναι λίγα τρόφιμα από τον καθένα με στόχο να γίνει ένας λόφος αγάπης φωτισμένο από τον πολυέλαιο στο κέντρο του Ναού. Από εκεί ο λόφος θα φτάσει στα σπίτια των αδελφών μας που συγκατοικούν με την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Έξι μέρες μετά, 16 Δεκεμβρίου την ίδια ώρα και στον ίδιο τόπο, ένας άλλος λόφος αγάπης θα σηκωθεί στον Πρόναο, με συνοδεία το "Επί γης ειρήνη" που θα αποδώσει η Μικτή Χορωδία και το Φωνητικό σύνολο του Δήμου Ηλιουπόλεως. Με ύμνους, κάλαντα από όλη την Ελλάδα και ευρωπαϊκά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια υπό την διεύθυνση της Βαρβάρας Κουτίβα, οι υπεύθυνοι του ναού είναι σίγουροι πως οι πιστοί θα ηρεμήσουν από τον φόβο της κάθε είδους τρομοκρατίας. Και στη συνέχεια, ο νέος λόφος τροφίμων που θα συγκεντρωθούν θα φορτωθεί στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Τέλος, ύστερα από δύο μέρες, στις 18 Δεκεμβρίου στις 16:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Αγίας Μαρίνης των νηπίων (Σαρωνικού 12), θα γιορτασθεί Εκείνος, για τον οποίον θα ειπωθεί από τα ανέμελα παιδιά του Παιδικού Σταθμού της ενορίας, τα συνομήλικα του Αϊλάν και των άλλων που πνίγηκαν στα νερά του Αιγαίου πριν μάθουν τις λέξεις πόλεμος και προσφυγιά, ότι "Το άγιο Βρέφος της Βηθλεέμ ανακαινεί την κτίση και καταργούνται άπαντα τα πάθη και τα μίση".