Αρχική » Διαθρησκειακή έκθεση φωτογραφίας στην Πόλη

Διαθρησκειακή έκθεση φωτογραφίας στην Πόλη

από kivotos

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρέστη στις 10 Δεκεμβρίου το απόγευμα, σε εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας στο  Σισμανόγλειο Μέγαρο στην Πόλη.

Στην έκθεση συμμετέχουν 5 φωτογράφοι από διαφορετικές θρησκείες και δόγματα, που μιλάνε για τον Άλλο. Συγκεκριμένα οι Alberto Μοδιάνο, Berge Αραβίας, Emine Ülkerim, Mıgırdiç Arzivyan και Νίκος Μαγγίνας, στην έκθεση με τίτλο “Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή”, έχοντας ως σκοπό να εξηγήσουν τη συμβίωση με αγάπη, με σεβασμό και την κατανόηση και την εισαγωγή του Άλλου στους αντίστοιχους πολιτισμούς τους, συνεργάζονται για να ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων μέσα από φωτογραφίες – ντοκιμαντέρ του ύφους τους. 

Οι θρησκείες είναι τόσο παλιές όσο και η ύπαρξη της ανθρωπότητας και όπως σε όλο τον κόσμο είναι μια από τις πηγές της διαφορετικότητας. Οι θρησκείες, ακόμη και αν έχουν διαφορετικές πρακτικές, έθιμα και παραδόσεις, έχουν ένα κοινό μήνυμα συντροφικότητας, να αγαπά ο ένας τον άλλο, να γνωρίσει και να σέβεται τον άλλο. Και δυστυχώς τα ίχνη πολλών πολιτισμών που έχουν περάσει από αυτά τα εδάφη εξαφανίζονται με γρήγορη ταχύτητα. Αυτή η αποδυνάμωση των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων που ζουν στην Κωνσταντινούπολη εδώ και αιώνες είναι τραγική σε πολιτιστικό επίπεδο. 

 

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 31 Δεκεμβρίου 2015. 

 



Πηγή: http://fanarion.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ