Σε Σπάρτη και Μυστρά γιορτάσθηκε η μνήμη του Θαυματουργού Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος.

Συγκεκριμένα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Σπάρτης το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με την συμμετοχή πολλών ιερέων της περιοχής. Κατά την διάρκεια του Εσπερινού εψάλησαν τα εγκώμια του Αγίου ενώπιον του Ιερού Επιταφίου του. Επίκαιρα μίλησε ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης π. Ευστάθιος Πορφύρης.

Την ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ως επισφράγιση των λατρευτικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνα, τελέσθηκαν ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση.

Επίσης, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στον ιστορικό Μυστρά, τιμήθηκε ο Πολιούχος του Άγιος Σπυρίδωνας ο θαυματουργός. Ανήμερα της εορτής, στο φερώνυμο Ιερό Ναό, χοροστάτησε κατά τον Όρθρο, ευλόγησε την αρτοκλασία και τέλεσε τη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, συμπαραστατούμενος από αρκετούς κληρικούς της ευρύτερης περιοχής. Ο Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του μίλησε για το βίο του Αγίου Σπυρίδωνα, το ήθος και την πνευματικότητά του κάνοντας παράλληλα αναφορές στη σύγχρονη ζωή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της ιστορικής κωμοπόλεως, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Σαράντου Κανελλάκου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι ο Προστάτης Άγιος της Φιλαρμονικής Σπάρτης, από το έτος 1921 που ιδρύθηκε. Τότε ο αείμνηστος πρώτος αρχιμουσικός, Δημήτριος Μπαρφένος, μετέφερε την Εικόνα του Αγίου από την Κέρκυρα.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης και ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτριος Αποστολάκος.