Αρχική » Οπισθοδρόμηση το σύμφωνο συμβίωσης καταγγέλει ο Κοζάνης Παύλος

Οπισθοδρόμηση το σύμφωνο συμβίωσης καταγγέλει ο Κοζάνης Παύλος

από kivotos

Με αφορμή τα πολυσυζητημένα γραφόμενα του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου, για τους ομοφυλόφιλους, το τοπικό site kozan.gr, ζήτησε από τον Μητροπολίτη Σερβίων & Κοζάνης κ. Παυλο, τη δική του άποψη επί του θέματος, καθώς και για το «Σύμφωνο συμβίωσης». 

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιότατος: «Η Εκκλησία στέκεται απέναντι στον άνθρωπο με αγάπη και σεβασμό. Η Εκκλησία, δεν πολεμάει αυτή τη στιγμή και δεν υποτιμά τον άνθρωπο και εν προκειμένω τους συγκεκριμένους ανθρώπους, είτε είναι γυναίκες, είτε άνδρες. Βδελύσσεται όμως τις πράξεις τους. Αυτό το οποίο προσπαθούν να νομιμοποιήσουν είναι το αφύσικο, να γίνει φυσικό. Εγώ στέκομαι με σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους. Δε μπορώ να νομιμοποιήσω όμως πράγματα, που μέσα στο πέρασμα των αιώνων, δεν είναι φυσιολογικά».

Σε ό,τι αφορά το «Σύμφωνο συμβίωσης» ο κ. Παύλος μίλησε ως νομικός, αφού έχει σπουδάσει Νομική και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, σημειώνοντας: «Εντάξει, τα ξεφτιλίσαμε όλα. Φύγαμε από την ορολογία του γάμου, πήγαμε στον πολιτικό γάμο και τώρα φτάσαμε στο σύμφωνο συμβίωσης. Ε, που θα φτάσουμε στο τέλος; Είμαστε Έλληνες. Γιατι το λέω Έλληνες; Γιατί η Ελλάδα έδωσε πολιτισμό και ευγένεια σε όλο τον κόσμο. Και τώρα ξεπέσαμε πλέον, δεν μας ανεβάζουν αυτά, δε μας δίνουν πολιτισμό, αλλά οπισθοδρόμηση….».


Πηγή: www.kozan.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ