Αρχική » Φιλίππων: ’’Η χριστιανική διδασκαλία δεν καταδικάζει οποιαδήποτε έννοια γυμναστικής’’

Φιλίππων: ’’Η χριστιανική διδασκαλία δεν καταδικάζει οποιαδήποτε έννοια γυμναστικής’’

από christina

 

Στο θέμα που προέκυψε με την “απαγόρευση” της γιόγκα από την Ιερά Σύνοδο αναφέρθηκε ο μητροπολίτης Φιλίππων κ.Στέφανος  μιλώντας στο Μέγκα και την εκπομπή LIVE NEWS. Ο κΣτεφανος δεν καταδίκασε τους πιστούς αλλά προέβαλε τις θέσεις της Εκκλησίας η οποία διαφωνεί με τη συγκεκριμένη άσκηση ως φιλοσοφία.

 

«Λέμε στους πιστούς πού βρίσκεται η βάση αυτού του πράγματος. Η συγκεκριμένη μορφή αυτής της φιλοσοφίας όπως εκδηλώνεται, αναφέρεται σε ένα Θεό απρόσωπο. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει αυτό που πιστεύει», ανέφερε .

«Δεν καταδικάζεται ο πιστός, θα του πούμε απλά ότι αυτά δεν τα λέει ο Χριστός. Δεν αναφέρονται στη χριστιανική διδασκαλία. Η χριστιανική διδασκαλία δεν καταδικάζει οποιαδήποτε έννοια γυμναστικής. Ίσα -ισα.

Επαναφέραμε αυτή την υπόθεση, με μία επανάληψη ενός δελτίου Τύπου που είχε εκδοθεί το 2015. Η συγκεκριμένη πράξη, δεν ανήκει σε μια χριστιανική πράξη”.

«Η άγνοια σκοτώνει. Μπορεί κάποιοι να επιθυμούν να κάνουν απλά μια γυμναστική. Αυτό είναι επιλογή δική τους. Αλλά πρέπει να προσέχουν όλοι το πώς προχωρεί ένα γεγονός», κατέληξε ο Μητροπολίτης Στέφανος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ