Αρχική » Στηρίζουν τον Αμερικής για τη Θεία κοινωνία με διαφορετικές λαβίδες

Στηρίζουν τον Αμερικής για τη Θεία κοινωνία με διαφορετικές λαβίδες

από christina

 

 Ο Τζον Κατσιματίδης, αντιπρόεδρος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου και ο Μιχάλης Ψαρός πρώην ταμίας της Αρχιεπισκοπής με κοινή τους δήλωση, στηρίζουν την απόφαση του  Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, για τη  χρήση πολλαπλών μεταλλικών κοχλιαρίων για τη μετάδοση της Θείας Κοινωνίας ,παρά τις διαφωνίες που γέννησε η απόφαση στους κόλπους της ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στη δηλωσή τους αναφέρουν:

 «Επικροτούμε κατά τον πλέον δυνατό τρόπο την ολοκληρωτική μας υποστήριξη στον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, για την έγκριση και ενθάρρυνση του για την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας με ειδικό τρόπο αυτή την εποχή της παγκόσμιας πανδημίας. Ιδιαίτερα επικροτούμε την χρήση πολλαπλών κοχλιαρίων, ένα για κάθε ενορίτη, ως μία αποτελεσματική και ποιμαντική ανταπόκριση η οποία παρέχει ασφάλεια στους Ελληνορθόδοξους Πιστούς της Αμερικής.

Η πανδημία του κορωνοϊού ήταν και εξακολουθεί να είναι μία σοβαρή πρόκληση για την Εκκλησία, όπως είναι και για κάθε μέλος της κοινωνίας μας. Ιδιαίτερα τώρα, όταν οι νέοι μας προσβλέπουν στους ηγέτες της Εκκλησίας μας για σοφία η οποία να είναι τόσο λογική, όπως είναι εδραιωμένη μέσα στην Παράδοση μας. Αυτή η ποιμαντική διευκόλυνση στην λειτουργική μας Παράδοση, η οποία ευκρινώς αναπτύσσεται δια μέσου των αιώνων, φανερώνει πραγματική αγάπη και το είδος εκείνο της ηγεσίας που υπηρετεί τους ανθρώπους.

Εχομε πληροφορηθεί πως κατά τα πρώτα χίλια χρόνια δεν χρησιμοποιείτο η λαβίδα και πως οι πιστοί έπιναν από το Ποτήριο και λάμβαναν το Σώμα του χριστού στα χέρια τους. Στην συνέχεια έγινε αλλαγή. Δεν είναι δυνατόν που το Αγιο Πνεύμα ομιλεί στην Εκκλησία στη διάρκεια αυτών των ημερών της Πεντηκοστής να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όλων στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας;

Επικροτούμε εγκαρδίως τον Αρχιεπίσκοπο και ενθαρρύνουμε να υπάρξει ανοιχτό μυαλό καθ’ όλη την Εκκλησία, καθώς εξακολουθούμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με αυτή την παγκόσμια πανδημία.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ