Αρχική » Κερκύρας Νεκτάριος: Η Θεία Κοινωνία αποτελεί σκάνδαλο για πολλούς …

Κερκύρας Νεκτάριος: Η Θεία Κοινωνία αποτελεί σκάνδαλο για πολλούς …

από christina

 

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Νησακίου, στην Βόρεια Κέρκυρα, χοροστάτησε στον Εσπερινό το απόγευμα του Σαββάτου 13 Ιουνίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος στους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Εκκλησία είναι εργαστήριο αγιότητος. Και άγιοι είναι όλοι όσοι υπερμάχησαν για την πίστη. Οι άγιοι υπερασπίστηκαν την ακρίβεια της πίστεως. Και γι’ αυτό έζησαν το μαρτύριο άλλοι του αίματος και άλλοι της συνειδήσεως. Έδειξαν όμως ότι ο Χριστός είναι η αλήθεια.

Στους καιρούς μας χρειαζόμαστε την αγιότητα σε μία εποχή εκκοσμικευμένου πνεύματος, καθώς οι άνθρωποι αμφισβητούν την Θεανθρώπινη φύση του Χριστού. Γι᾽αυτό και η θεία κοινωνία αποτελεί σκάνδαλο για πολλούς, διότι δεν πιστεύουν ότι ο άρτος και ο οίνος μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα Χριστού. Γι’  αυτό και σήμερα υπάρχει η ανάγκη να υπερασπιστούμε την αλήθεια. Να μιμηθούμε τους αγίους μας και να πορευθούμε στην οδό που μας έδειξαν.  

Ο Θεός είναι προσωπικός. Είναι ο Πατέρας μας, ο Δημιουργός μας. Είναι Αυτός που απέστειλε τον Υιό Του για να μας λυτρώσει. Ας ιχνηλατούμε λοιπόν τα βήματα των Πατέρων και των Αγίων της πίστεώς μας, κι ας μην σχοινοβατούμε! 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ