Αρχική » Σικάγου Ναθαναήλ : Οχι διαφορετικές λαβίδες για τη Θεία Κοινωνία

Σικάγου Ναθαναήλ : Οχι διαφορετικές λαβίδες για τη Θεία Κοινωνία

από christina

 

Αποκαθίσταται και στην Εκκλησία  ο τρόπος με τον οποίο θα δίνεται η Θεία Κοινωνία.Μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει με αφορμή τη θέση της Αρχιεπισκοπής  να χρησιμοποιούνται διαφορετικές λαβίδες για τη Θεία Μετάληψη Σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε στους ιερείς ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, επισημαίνει:

“Ορισμένες λειτουργικές πρακτικές θα αναστέλλονται η θα τροποποιούνται προσωρινά. Ωστόσο, ο τρόπος που διανέμεται η Θεία Κοινωνία δεν θα αλλάξει, ακόμα κι αν γίνονται ειδικά αιτήματα από πιστούς” – ξεκαθαρίζει ο Μητροπολίτης Ναθαναήλ.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Σικάγου ζητά από τους κληρικούς να μην υιοθετήσουν πρακτικές από άλλες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες, Μητροπόλεις, Επισκοπές η Συνέδριο Επισκόπων.

“Οι κληρικοί δεν επιτρέπεται να αναπτύξουν δικές τους μεθόδους, που αφορά την μετάδοση της Θείας Κοινωνίας. Οι κληρικοί να έχουν υπομονή με εκείνους που φοβούνται η αισθάνονται κάποια ανησυχία για την Θεία Κοινωνία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και να τους βοηθήσουν να καταλάβουν ότι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου είναι εκείνο που δίνει τη ζωή και δεν οδηγεί ποτέ σε ασθένεια η θάνατο” – προσθέτει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτη Σικάγου.

Παρ΄όλα αυτά ο κ.Ναθαναήλ στις οδηγίες προς τους πιστούς , τονίζει ότι ο Ιερέας πρέπει να φορά μάσκα όταν μεταδίδει την Θεία Κοινωνία, ενώ ζητά οι πιστοί να μην πιάνουν το μάκτρο όταν κοινωνούν.

Για το αντίδωρο ο Μητροπολίτης Σικάγου αναφέρει  ότι δεν θα διανέμεται προς το παρόν, καθώς η Ιερά Μητρόπολη συνεχίζει να εξετάζει τρόπους για ασφαλή διανομή. Και αυτό γιατί η πανδημία δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της στην Αμερική

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ