Αρχική » ΑΝΔΡΟΣ: Έκκληση για αποφυγή συνωστισμού στην Μονή Αγίου Νικολάου λόγω

ΑΝΔΡΟΣ: Έκκληση για αποφυγή συνωστισμού στην Μονή Αγίου Νικολάου λόγω

από christina

 

Ανοικτή στους πιστούς να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Μυροβλύτισσας αλλά όχι για διανυκτέρευση θα παραμείνει η ιστορική μονή του αγίου Νικολάου Άνδρου, προσαρμόζοντας το πρόγραμμα της εξαιτίας της κατάστασης που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα η μονή, δεν θα τελεσθεί η καθιερωμένη αγρυπνία που τελείται κάθε χρόνο στις 2 Ιουλίου αλλά πρωινή Θ. λειτουργία ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας θα τελούνται παρακλήσεις.

Συγκεκριμένα αναφέρεται πως : «Γνωρίζομεν εις τους ευσεβείς προσκυνητάς ότι κατά την σεπτήν εορτήν της Παναγίας Μυροβλυτίσσης εις τας αρχάς 2 (δυο) Ιουλίου, λόγω της επικρατούσης καταστάσεως δεν θα τελεσθή η καθιερωμένη Ιερά αγρυπνία αλλά την πρωϊαν ανήμερα της εορτής, στις 2 (δυο) Ιουλίου θα τελεσθή η Θεία Λειτουργία και καθ’όλην την διάρκειαν της ημέρας η Ιερά Μονή θα παραμείνη ανοιχτή, τελούσα Ιεράς Παρακλήσεις δια τους προσερχομένους προς προσκύνησιν της σεπτής εικόνος της Υπεραγίας Θετόκου. Απαγορεύεται η διανυκτέρευσις εις την Ιερά Μονή».

Η Μονή του αγίου Νικολάου είναι μια από τις ιστορικότερες μονές των Κυκλάδων η ίδρυση της οποίας χρονολογείται τον 11ο αιώνα.

Στη μονή φυλάσσεται και εικόνα της Παναγίας η οποία σύμφωνα με το ιστορικό, « προσεφέρθη ως δώρον εκ του περιωνύμου Ιερού Ναού της Ύπεραγίας Θεοτόκου των Βλαχερνών της Κωνσταντινουπόλεως εις τους Πατέρας του Βλάχ-Σαράι, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Αγ. Νικολάου Άνδρου εις Κων/πολιν».

 
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ