Αρχική » Θέλουν να κριθεί η αυτοκεφαλία της Ουκρανίας στα δικαστήρια!

Θέλουν να κριθεί η αυτοκεφαλία της Ουκρανίας στα δικαστήρια!

από christina

Το ουκρανικό είναι ένα θέμα που δεν θα κλείσει τελικά εύκολα. Αφού οι απειλές δεν πέρασαν , τώρα  οι αντίπαλοι του πρώην προέδρου Ποροσένγκο προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη!
 
Ο  ίδιος  πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Πόροσενκο ανακοίνωσε την έναρξη άλλης μίας ποινικής υπόθεσης εναντίον του για υποκίνηση διαθρησκευτικού μίσους.

Στις 18 Ιουνίου 2020, μιλώντας στο κοινό που συγκεντρώθηκε στο κτίριο του Πρωτοδικείο της περιοχής Πετσέρσκ στο Κίεβο, ο Πέτρο Πόροσενκο δήλωσε ότι είχε ασκηθεί ποινική υπόθεση εναντίον του λόγω του Τόμου. Η απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης στο Πρωτοδικείο, το οποίο πρέπει να επιλέξει μέτρο περιορισμού στον πρώην πρόεδρο στην υπόθεση του παράνομου διορισμού του επικεφαλής της Υπηρεσίας Μυστικών Πληροφοριών Εξωτερικού Σεργκέι Σεμότσκο, πραγματοποιήθηκε από το κανάλι Direct TV.

«Αποδεικνύεται ότι άσκησαν μια άλλη υπόθεση εναντίον μου, – δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, απευθυνόμενος στους υποστηρικτές του. – Λέγεται, παραθέτω κατά λέξη – δεν επινοώ τίποτα – “Για υποκίνηση διαθρησκευτικού μίσους διά απόκτησης του Τόμου και δημιουργίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας (ΟCU)”! Στη φυλακή τον Ποροσένκο για αυτό! Ποιον υπηρετούν αυτά τα ρεμάλια; Υπηρετούν την Ουκρανία;»

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ