Ο  Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος  κ. Τιμόθεος, την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020, θα χοροστατήσει στην ακολουθία του Όρθρου και θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης. 

Στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Καρδίτσης τίθενται σε προσκύνηση και αγιασμό των πιστών η σεβασμία και θαυματουργός εικόνα της Παναγίας «Δεμερλιωτίσσης» και άλλα ιερά θησαυρίσματα της Ιεράς μας Μητροπόλεως (τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, τιμία κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Γρηγορίου, επισκόπου Ακραγαντίνων, τιμία κάρα του Αγίου Ιερομάρτυρος Βασιλείου, Πρεσβυτέρου της εν Αγκύρα Εκκλησίας, αποτμήματα ιερών λειψάνων των Αγίων Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Χαραλάμπους, Νικολάου του εν Βουναίνη, Παντελεήμονος και Τρύφωνος).

            ΟΑρχιμανδρίτης π. Κυριακός Τσολάκης, Ιεροκήρυξ της Ιεράς μας Μητροπόλεως, την Κυριακή 21 Ιουνίου, θα τελέσει την ακολουθία του Όρθρου και τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων «Κόκκινη Εκκλησιά» Καρδίτσης.

Στο μεταξύ  την Πέμπτη 18 Ιουνίου  ο κ.Τιμόθεος  χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού επί τη μνεία της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του εν αγίοις πατρός ημών Αρσενίου, επισκόπου Ελασσώνος του εκ Καλογριανών στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Τ.Κ. Καλογριανών.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Βίο του Αγίου, ο οποίος υπήρξε γόνος της τοπικής μας Εκκλησίας και γι’ αυτό το λόγο συγκαταλέγεται στην οκτάριθμο χορεία των τοπικών μας Αγίων. Γεννήθηκε το 1550 στα Καλογριανά. Εκάρη Μοναχός και χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος στην Ιερά Μονή Δουσίκου. Το 1584 χειροτονήθηκε αρχιεπίσκοπος Ελασσώνος και Δημονίκου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Ιερεμία Β΄.

Στη συνέχεια, εστάλη ως Πατριαρχικός Έξαρχος στη Μόσχα και επιστρέφοντας έμεινε δύο χρόνια στην ουκρανική πόλη Λεόπολη, όπου δίδαξε την ορθόδοξη πίστη στους γηγενείς και στους εκεί Έλληνες ορθοδόξους αντιμετωπίζοντας τόσο τον προσηλυτισμό των Ουνιτών όσο και των Προτεσταντών.

Παράλληλα, συνέβαλε στην ανόρθωση του πνευματικού και μορφωτικού επιπέδου του Κλήρου, αλλά και στην τόνωση των Ελληνορωσικών πολιτιστικών σχέσεων.

Το 1599 ονομάσθηκε Αρχιεπίσκοπος Αρχαγγέλων, το 1613 κατεστάθη Αρχιπίσκοπος Τβέρης και Κασίν και το 1615 αρχιεπίσκοπος Σουζδελίου και Ταρουσίας.

Κοιμήθηκε τον Απρίλιο οτυ 1626 σε ηλικία 76 ετών και ετάφη στον Καθεδρικό Ναό Σουζδελίου.