Οσιοποιήθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β' το 2003 και όπως φαίνεται η αγιοποίηση της είναι κοντά. Ο λόγος για τη μοναχή Μητέρα Τερέζα, η οποία, όπως αναφέρει η καθολική εφημερίδα Avvenire, μάλλον θα αγιοποιηθεί το 2016, στις 4 Σεπτεμβρίου, στις εορταστικές εκδηλώσεις του Ιωβηλαίου Έτους των Καθολικών.

Η αγιοποίηση της θεωρείται σίγουρη καθώς ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε ένα δεύτερο ιατρικό θαύμα που της αποδίδεται. Συγκεκριμένα ομάδα εμπειρογνωμόνων απέδωσε πριν από τρεις ημέρες την ίαση ενός άνδρα από τη Βραζιλία -ο οποίος είχε πολλαπλούς όγκους στον εγκέφαλο- στην Μητέρα Τερέζα, αναφέρει η εφημερίδα. Ήδη από το 2002 είχε αναγνωριστεί από το Βατικανό το πρώτο θαύμα της μητέρας Τερέζας, η θεραπεία μια ινδής η οποία έπασχε από όγκο στην κοιλιακή χώρα. Η Καθολική Εκκλησία απαιτεί την πιστοποίηση δύο τουλάχιστον θαυμάτων για την αγιοποίηση ενός προσώπου.

Υπενθυμίζεται ότι η Μητέρα Τερέζα αφιέρωσε τη ζωή της στη φροντίδα των φτωχών της Καλκούτα στην Ινδία, ενώ το 1979 της απονεμήθηκε το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.