Αρχική » Τιμή στον Αθανάσιο Διάκο από την Γιάννα Αγγελοπούλου

Τιμή στον Αθανάσιο Διάκο από την Γιάννα Αγγελοπούλου

από christina

 

«Από τη γη του Αθανασίου του Διάκου, με το κενοτάφιο που προκαλεί ρίγος, από τη γη του ήρωα τον οποίο ο Κωστής Παλαμάς χαρακτήρισε σύμβολο θυσίας και αγάπης για την ελευθερία, σύμβολο γενναιότητας και ηρωισμού, ο Δήμος υπέβαλε μια πρόταση για επετειακές δράσεις που ξεκινά από την ιστορία της περιοχής αλλά κοιτάζει προς το μέλλον».H  Πρόεδρος της Επιτροπής Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής στη Λαμία μετά το κελί του Παπαφλέσσα επισκέφθηκε το κενοτάφιο του Αθανασίου Διάκου όπου αναφέρθηκε στη σημασία της θυσίας του για το μέλλον της χώρας.

Η κυρία Αγγελοπούλου επισκέφτηκε τον τόπο  του μαρτυρίου του Αθανάσιου Διάκου, συνοδευμένη  από αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021». Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν τα Μέλη της Ολομέλειας, Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη, Πρώην Διευθύντρια του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, η Καθηγήτρια Δέσποινα Μουζάκη, ο ζωγράφος Γιώργος Ρόρρης, ο Καθηγητής Νικος Αλιβιζάτος και ο καθηγητής Νίκος Κανελλόπουλος.

Η αντιπροσωπεία της Επιτροπής συνάντησε αρχικά στην Περιφέρεια τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, με τον οποίο συζήτησε σειρά προτάσεων που προτίθεται να αναπτύξει και να καταθέσει η Περιφέρεια για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Μεταξύ αυτών, η διοργάνωση ενός κεντρικού μουσικού δρώμενου, ενός «Συγχρονου ορατορίου για την Παλιγγενεσία», με το συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, η πραγματοποίηση επιστημονικής ημερίδας για την ανάλυση και παρουσίαση θεμάτων που άπτονται των τεσσάρων αξόνων που έχει θέσει στο επίκεντρο του έργου της η Επιτροπή, η έκδοση επετειακού συλλεκτικού γραμματοσήμου από τα ΕΛΤΑ καθώς και η προκήρυξη μαθητικών διαγωνισμών στην Περιφέρεια προκειμένου να κινητοποιηθεί η νέα γενιά.

Στη συνέχεια,  συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ευθύμιο Καραΐσκο στο Δημαρχείο της Λαμίας όπου εξατέστηκε η  πρόταση που έχει καταθέσει ο Δήμος Λαμιέων, η οποία αφορά την προώθηση της ιστορικής υπεραξίας της Φθιώτιδας μέσα από την αξιοποίηση καινοτόμων εργαλείων διάδρασης και ενημέρωσης για την πνευματική και συναισθηματική εμπλοκή του κοινού στο ιστορικό γίγνεσθαι της Λαμίας και όλων των περιοχών που συμμετείχαν και συνέβαλαν καθοριστικά στην Ελληνική Επανάσταση.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ