Αρχική » Σε έκθεση τοπικής χειροτεχνίας ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

Σε έκθεση τοπικής χειροτεχνίας ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας

από kivotos

Ο Μητροπολίτης Κεφαλληνίας, κ. Δημήτριος τίμησε με την παρουσία του την Έκθεση Τέχνης, Χειροτεχνίας και Οικοτεχνίας που εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 18 Δεκεμβρίου στο χώρο του Επιμελητηρίου από τη “Συναδελφική Κομπανία”. Ο Σεβασμιώτατος έμεινε έκπληκτος, όπως είπε, από την ποικιλία και την ποιότητα των εκθεμάτων, υπογραμμίζοντας ότι αναδεικνύουν την ευφυία και τη δημιουργικότητα των Κεφαλλήνων.

Η “Συναδελφική Κομπανία” ειναι μια ομάδα απο Κεφαλονίτες χειροτέχνες (απο ντόπια προϊόντα-χειροποίητα γλυκά-ποτά-κρασιά-κοσμήματα-γούρια-ξυλογλυπτική-πίνακες κ.ο.κ.).

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δεσπότης δεν αρκέστηκε απλά σε μια εθιμοτυπική επίσκεψη στην έκθεση αλλά παρέμεινε για περίπου 2,5 ώρες στο χώρο, όπου συνομίλησε με όλους τους καλλιτέχνες και χειροτέχνες, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον τρόπο παραγωγής των έργων τους. 

Μάλιστα, ο π. Βασίλειος Παυλάτος του προσέφερε συμβολικά μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου των Ιωαννίνων, που δημιούργησε ο ίδιος με την τέχνη της πυροτεχνίας έτσι ώστε να του θυμίζει τη… δεύτερη ιδιαίτερη πατρίδα του μετά τη Λευκάδα.

Το Μητροπολίτη συνόδευσε στην έκθεση και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Βαγγέλης Κεκάτος, ο οποίος στις δηλώσεις που ακολούθησαν στάθηκε στην ανάγκη να αξιοποιηθεί αυτή η προσπάθεια, κάνοντας το χώρο επισκέψιμο για τους επιβάτες των κρουαζιεροπλοίων.



Πηγή: http://e-kefalonia.net

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ