Πως θα ξεπεράσεις τα προβλήματά σου. Η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι απλά ένας θρησκευτικός οργανισμός που έχει κεφαλή τον Ιησού Χριστό και μέλη του οι ιερείς και οι πιστοί χριστιανοί. Η Εκκλησία όπως την ονομάζουν πολλοί Πατέρες, είναι ένα νοσοκομείο που μας βοηθά να λύσουμε και να ξεπεράσουμε τα προβλήματά μας, τα ψυχικά, τα σωματικά και τα κοινωνικά.

Βλέποντας την Εκκλησία υπό το πρίσμα του νοσοκομείου και τους εαυτούς μας ως ασθενείς, προσπαθούμε να βρούμε τον γιατρό που θα μας βρει τις κατάλληλες συμβουλές και θα μας δώσει οδηγίες, σύμφωνα με τις συνθήκες της ζωής μας για να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.

Μέσα σε αυτό το νοσοκομείο που ονομάζεται Εκκλησία, έχουμε πολλά παραδείγματα αγίων που πέρασαν μεγάλες δυσκολίες, δοκιμασίες και προβλήματα στη ζωή τους, τα οποία τα ξεπέρασαν και βρήκαν λύση.

Ένα μεγάλο χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι ο Απόστολος Πέτρος, ο οποίος περπάτησε επάνω στη θάλασσα. Η θάλασσα συμβολίζει τη ζωή μας και τα κύματα της θάλασσας συμβολίζουν τα προβλήματα και τις δοκιμασίες που περνάμε στη ζωή μας. Ανάλογα τα κύματα της θάλασσας είναι και τα προβλήματα, αν είναι μεγάλα, τότε μεγάλα τα προβλήματα, αν είναι μικρά, τότε μικρά τα προβλήματα.

Ο Απόστολος Πέτρος ξεκίνησε με πίστη και ελπίδα στην δύναμη του Χριστού και κοιτώντας τον Χριστό, να περπατά επάνω στη θάλασσα, δηλαδή με λίγα λόγια να ξεπερνά τα προβλήματά του. Όσο το βλέμμα του ήταν στραμμένο στο πρόσωπο του Χριστού, τότε νικούσε τα προβλήματα. Όταν όμως έστρεψε το βλέμμα του από τον Χριστό και κοίταξε τη φουρτουνιασμένη θάλασσα και αισθάνθηκε τον αέρα, τότε τον κυρίευσε φόβος και άρχισε να βουλιάζει. Οι αμφιβολίες τον κυρίευσαν και έχασε την πίστη του και τον έπνιξαν τα προβλήματα.

Κάτι παρόμοιο κάνουμε κι εμείς στην ζωή μας, μας κυριεύουν οι αμφιβολίες και κλονίζεται η πίστη μας απέναντι στον Χριστό. Ασχολούμαστε με τα προβλήματα που βλέπουμε ότι θα μας πνίξουν και ξεχνάμε ότι τα προβλήματά μας και τις δοκιμασίες μας θα τις αντιμετωπίσουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη = πίστη στον Χριστό. Μέσα στην Καινή Διαθήκη, αλλά και στο διάβα των αιώνων μέχρι και σήμερα, έχουμε δει το παντοδύναμο χέρι του Θεού που είναι πάντα πρόθυμος να το απλώσει και να μας βοηθήσει. Αρκεί εμείς να ζητήσουμε τη βοήθειά Του.

Πατήστε εδω για το σχετικό βίντεο 

https://youtu.be/P0sFreX4StA