Μία από τις πολλές δράσεις φιλανθρωπίας της εκκλησιαστικής κοινότητας του ναού της αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020.

1620 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών, με τη συνεργασία των εθελοντών Φιλοκτήμονος Φλώρου, ο οποίος έχει και την κύρια ευθύνη της δράσης, Μιχαήλ - Χρήστου Φουστέρη, Παναγιώτη Παπαδοπούλου, Ζούρα Γκογκολαούρι,και Παναγιώτη Γιολδάση παραδόθηκαν σε ιδιωτική εταιρεία ανακύκλωσης. Στην παράδοση βοήθησαν και οι εφημέριοι του ναού αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Δημητρίου και Ευσέβιος Μεάντζια.

 

Η δράση πραγματοποιείται για την ενίσχυση του προγράμματος στέγασης αστέγων. Τα χρήματα που εξασφαλίστηκαν από την πώληση των υλικών, θα καταβληθούν για την αποπληρωμή μέρος του ενοικίου ενός μηνός, σε πρώην άστεγο.

Η εκκλησιαστική κοινότητα στο παρελθόν έχει στεγάσει άστεγους σε χώρους της ή σε ενοικιαζόμενους, αλλά και αυτή την περίοδο συνεχίζει την καταβολή του ενοικίου για δύο περιπτώσεις πρώην αστέγων.

 

Παρά τη δυσκολία στη συγκέντρωση και την αποθήκευση των προς ανακύκλωση υλικών, η δράση θα συνεχιστεί και στο εξής. Μαγειρικά λίπη και έλαια, (400 ευρώ ο τόνος), ηλεκτρικές στήλες - μπαταρίες- (δωρεάν) λαμπτήρες (δωρεάν), αλουμίνια (200 ευρώ ο τόνος), πλαστικά πώματα (80 ευρώ ο τόνος) και φιάλες (40 ευρώ ο τόνος) είναι η διαρκής δράση της κοινότητας και η έκκληση προς τους ενορίτες, "να τα παραδίδετε στο ναό, για να γίνεται αυτό το έργο αγάπης".