Αρχική » Το. Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας στο Φανάρι

Το. Δ.Σ. της Αγιορειτικής Εστίας στο Φανάρι

από kivotos

Την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αγιορειτικής Εστίας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, και τα υπόλοιπα Μέλη του Δ.Σ, επισκέφθηκαν τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στην έδρα της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.

Εκτός του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, στην αποστολή παρευρέθηκαν τα κάτωθι μέλη του Δ.Σ: ο κ. Παναγιώτης Αβραμόπουλος, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης και Β΄ αντιπρόεδρος της Αγιορειτικής Εστίας, ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, ο Γέρων Συμεών Διονυσιάτης, ο κ. Στέφανος Γωγάκος, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο κ. Θωμάς Ψαρράς, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο συνόδευαν, ο κ. Δημήτριος Σαλπιστής, τέως Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας, ο κ. Αναστάσιος Ντούρος, νέος Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας και ο κ. Ευάγγελος Τσικούρας, στέλεχος και υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου της.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ υπέβαλαν τα σέβη τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, του επίδωσαν τις νέες εκδόσεις της Αγιορειτικής Εστίας, τον ενημέρωσαν για την συμπλήρωση των 15 ετών λειτουργίας της και τον ευχαρίστησαν για το ενδιαφέρον και την αγάπη που επέδειξε όλα αυτά τα χρόνια προς την Αγιορειτική Εστίας. Ακολούθως, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για την ανάληψη των καθηκόντων του Διευθυντή από τον κ. Αναστάσιο Ντούρο, μετά την αποχώρηση του τέως Διευθυντή κ. Δημητρίου Σαλπιστή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ για την επίσκεψη τους, τους ευχαρίστησε επίσης για τις εκδόσεις που του επιδόθηκαν τις οποίες βρίσκει πάντα εξαιρετικές, επιστημονικά άρτιες και καλαίσθητες και εγκωμίασε το συνολικό έργο της Αγιορειτικής Εστίας καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαπενταετούς λειτουργίας της. Βεβαίωσε επίσης ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να ευλογεί το έργο της Αγιορειτικής Εστίας ενώ έδωσε τις ευχές του στον νέο Διευθυντή κ. Αναστάσιο Ντούρο για μία θητεία δημιουργική και ευλογημένη.

Μία σειρά από τις εκδόσεις της Αγιορειτικής Εστίας, δόθηκαν επίσης στις βιβλιοθήκες της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, στην Μεγάλη του Γένους Σχολή, στο Ζωγράφειο Γυμνάσιο και Λύκειο καθώς και στους Μητροπολίτες της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Μετά την επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη, το Διοικητικό Συμβούλιο επισκέφθηκε τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη κ. Ευάγγελο Σέκερη στο Σισμανόγλειο Μέγαρο. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόξενος κ. Βίκτωρ Μαλιγκούδης. Ο κ. Σέκερης ενημέρωσε το Δ.Σ για τις πολιτιστικές δράσεις του Προξενείου και για τα μαθήματα ελληνικών που παραδίδονται σε Τούρκους πολίτες, καθώς και για τη σημαντική Συλλογή βιβλίων του μακαριστού πατρός Μελετίου Σακοκουλίδη που φυλάσσεται στη βιβλιοθήκη του Σισμανόγλειου Μεγάρου.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε τον Γενικό Πρόξενο, του επίδωσε τις τελευταίες εκδόσεις της Αγιορειτικής Εστίας, ενώ κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και οριστικοποιήθηκε η μεταφορά της φωτογραφικής έκθεσης της Αγιορειτικής Εστίας με τίτλο «Άγιον Όρος: κατ’ εικόνα του φωτογραφικού βλέμματος» στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, τον προσεχή Μάιο του 2016.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ