Αρχική » Μπρουνέι: Τα Χριστούγεννα απαγορεύονται!

Μπρουνέι: Τα Χριστούγεννα απαγορεύονται!

από kivotos

Και ενώ όλος ο κόσμος ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα, με το πνεύμα της γιορτής να φθάνει και σε πολλές μη χριστιανικές χώρες (όπου π.χ. τα καταστήματα κάνουν διακοσμήσεις, γίνονται συναυλίες και πολλά άλλα) στο μακρινό Μπρουνέι, ένα μικροσκοπικό κρατίδιο στην Ινδονησία, το οποίο όμως είναι πάμπλουτο λόγω πετρελαίου, τα Χριστούγεννα… απαγορεύθηκαν!

Συγκεκριμένα ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, Hassanal Bolkiah, απαγόρευσε τις δημόσιες εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα, ενώ προβλέπεται ποινή φυλάκισης 5 ετών για μουσουλμάνους που θα μετέχουν σε σχετικές εκδηλώσεις. Οι χριστιανοί της χώρας επιτρέπεται να γιορτάσουν βέβαια, αλλά ιδιωτικά, ενώ υποχρεούνται να αποτρέψουν κάθε μουσουλμάνο που θα ήθελε να συμμετέχει στη γιορτή τους.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων αναφέρει ότι το μέτρο πάρθηκε ώστε «να μην επηρεασθεί η Ισλαμική πίστη».

Το Μπρουνέι έχει μόλις 420.000 κατοίκους, με το 65% να είναι μουσουλμάνοι (το 20% είναι Βουδιστές και Χριστιανοί) και εδώ και πολλά χρόνια ακολουθεί μια αυστηρή εφαρμογή ισλαμικής νομοθεσίας.

Το παράδοξο; Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι, με προσωπική περιουσία πάνω από 20 δις δολάρια, ο οποίος ζει σε ένα παλάτι έκτασης 200.000 τετραγωνικών μέτρων με 1.788 δωμάτια, έχει τεράστιες επενδύσεις σε χριστιανικές χώρες, μάλιστα σε αλυσίδες ξενοδοχείων, όπου βέβαια αυτή την εποχή είναι στολισμένα για τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης!

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ