Λίγο πριν της διακοπές...αλλά και μέσα σε βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί και από την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγιά Σοφιά σε τέμενος θα συνεδριάσει  την Τετάρτη η επιτροπή της Ιεράς Συνόδου με την υπουργού Παιδείας.  

Τη συνάντηση της «Επιτροπής για τη Μελέτη και Επίλυση θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος», ζήτησε η υπουργός η οποία θα συζητήσει  με τους μητροπολίτες ο Μητρο­πο­λίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ως εκπρόσωπος της ΔΙΣ,ο Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσέβιος, ως Πρόεδρος της ΕΚΥΟ,ο Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού, κ. Δανιήλ, ως Πρόεδρος της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαι­δεύσεως και της επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου,ο. Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος, ως Αρχιγραμματεύς της Ιεράς Συνόδου,και ο κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, ως Νομικός Σύμβουλος.

Η επιτροπή αναμένεται να συζητήσει την αξιοποίηση της περιουσίας, τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, την εκκλησιαστική εκπαίδευση αλλά και την πλήρωση των κενών θέσεων των κληρικών .Να σημειωθεί οτι υπάρχει δέσμευση στον ΙΣΚΕ  του πρωθυπουργού για προσλήψεις ιερέων.