Αρχική » Eρντογάν καλεί Πάπα στην προσευχή της Παρασκευής

Eρντογάν καλεί Πάπα στην προσευχή της Παρασκευής

από christina

Όλα αυτά. τη στιγμή που συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι προετοιμασίες για να λειτουργήσει η Αγία Σοφία για την πρώτη μουσουλμανική προσευχή που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε πολλούς ξένους ηγέτες να παρευρεθούν στα εγκαίνια.

Περίπου 1.000 έως 1.500 άτομα αναμένεται να παρευρεθούν στις προσευχές της Παρασκευής, τις οποίες θα αναφέρει ο Ali Erbaş, επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας (Diyanet). Μεταξύ αυτών και ξένοι ηγέτες. Οι πρόεδροι του Αζερμπαϊτζάν και του Κατάρ αναμένεται να ανταποκριθούν στην πρόσκληση και να συμμετάσχουν.

Ο Ερντογάν, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να προσκαλέσει για την Παρασκευή ακόμα και τον Πάπα Φραγκίσκο, παρά το γεγονός ότι ο Ποντίφικας έχει τουλάχιστον δύο φορές εκφράσει τη διαφωνία του με την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

«Εμείς τους καλέσαμε όλους» είπε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν. Ο ίδιος, δε, μιλώντας στο CNN και αναφερόμενος στις αντιδράσεις υποστήριξε ότι «βασίζονται σε παλαίες απόψεις και προκαταλήψεις – υπάρχει θρησκευτική ελευθερία στην Τουρκία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ