Αρχική » Ελπιδοφόρος: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα»

Ελπιδοφόρος: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα»

από christina

 

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και διάχυτης αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή επανέναρξης των εργασιών στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, παρουσία του κυβερνήτη Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο.

Απευθυνόμενους προς τους παρευρισκόμενους, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος εξήρε τη σημασία και τον συμβολισμό του έργου και εξέφρασε την αμέριστη ικανοποίησή του που ο πρώτος στόχος από την ανάληψη των καθηκόντων του στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής επετεύχθη πανηγυρικά.

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα. Αντιστρέφουμε το κλίμα το αρνητικό που υπήρχε για την εκκλησία μας για τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν και το επιστρέφουμε στον κόσμο, την Ομογένεια, την Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό σαν μια πηγή κάθαρσης, σαν μια δόξα της Ορθοδοξίας, του Ελληνισμού και του αμερικανικού πνεύματος που δεν είναι πνεύμα μίσους, αλλά είναι πνεύμα ειρηνικής συνύπαρξης, αλληλοσεβασμού, δημοκρατίας, θρησκευτικής ελευθερίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων», είπε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Από την πλευρά του, ο Κυβερνήτης Νέας Υόρκης, Αντριου Κουόμο, χαιρέτισε την επανέναρξη και την επικείμενη ολοκλήρωση του Αγίου Νικολάου και εξέφρασε την πεποίθηση ότι έχει αντίκτυπο όχι μόνο για τους Ελληνορθόδοξους και τους κατοίκους της Νέας Υόρκης, αλλά για σύσσωμο τον αμερικανικό λαό, τονίζοντας ότι θα απευθύνεται σε όλο τον κόσμο.

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Νικολάου, Μιχάλης (Μάικλ) Ψαρός, σε ερώτηση Αμερικανίδας δημοσιογράφου έκανε λόγο για «την δικιά μας Αγία Σοφία, τον δικό μας Παρθενώνα», συμπληρώνοντας πως περίμενε με ανυπομονησία να έρθει η στιγμή αυτή.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε και ο πρόεδρος του Συλλόγου, Ντένις Μέχιελ (Dennis Mehiel), κάνοντας μια μικρή αναδρομή στις διαδικασίες που προηγήθηκαν και, τελικώς, κατέληξαν στη συνολική επανεκκίνηση του έργου.

Πλέον, οι εργασίες στον Αγιο Νικόλαο βρίσκονται σε εξέλιξη και η ημερομηνία των εγκαινίων έχει «κλειδώσει» για την 11η Σεπτεμβρίου του 2021.

Οπως τονίστηκε, η πανδημία της Covid-19 και η προσωρινή αναστολή της οικοδομικής δραστηριότητας πήγαν μεν πίσω το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, όμως ο Αγιος Νικόλαος θα είναι σε ένα σχεδόν ολοκληρωτικό επίπεδο έτοιμος τον Σεπτέμβριο της επόμενης χρονιάς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ