Αρχική » Φθιώτιδος: Εάν οι γάμοι είναι το πρόβλημα ας μην γίνουν εφέτος!

Φθιώτιδος: Εάν οι γάμοι είναι το πρόβλημα ας μην γίνουν εφέτος!

από christina

 

Εάν οι γάμοι είναι το πρόβλημα ας μην γίνουν εφέτος… Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.Συμεών επιχείρησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.Ο κ.Συμεών κατηγόρησε όλους εκείνους οι οποίοι με διάφορες αφορμές επιτίθενται στην Εκκλησία, εστιάζοντας στους γάμους και όχι μόνο.

 «Είναι άδικο επειδή μπορεί να παρατηρείται μία περίπτωση αμέλειας ή συνωστισμού να αδικούνται όλοι αυτοί οι οποίοι με τόσο συνέπεια, ιερείς, επίτροποι – πολλές φορές έχουν γίνει «κακοί» κιόλας ή δυσάρεστοι – έχουν τηρήσει τα μέτρα με πολύ πόνο και πολύ οδύνη. Κι εδώ δεν πρέπει να είμαστε απόλυτοι, ούτε να είμαστε οδοστρωτήρες» πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Επίσης αναφερόμενος στα κρούσματα που παρατηρήθηκαν σε γάμους τόνισε ότι πρέπει να ξεχωρίσουμε το Μυστήριο που τελείται στην εκκλησία και κατά κανόνα μπαίνουν λίγα άτομα μέσα από το γλέντι.

«Εγώ θα παρακαλούσα να είμαστε λίγο αντικειμενικοί, γιατί αυτό σημαίνει επιστήμη. Γίνεται ιχνηλάτηση, γίνεται έρευνα των επαφών, να δούμε πόσα κρούσματα έχουμε από την Θεία Λειτουργία; Μην μπερδεύουμε την δεξίωση, το γλέντι, το χορό, το ξενύχτι, το μεθύσι, ότι έγινε στο γλέντι, με το Μυστήριο που διήρκησε λίγη ώρα με λίγους καλεσμένους, με αποστάσεις και με μέτρα υγιεινής. Και στο κάτω κάτω αν οι γάμοι είναι το πρόβλημα ας μην γίνουν γάμοι φέτος, δεν χάλασε ο κόσμος» , τόνισε.

«Να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτό που μας ζητείται αυτή την ώρα δεν είναι δύσκολο, όμως πρέπει να αφήσουμε ο καθένας μας τις εμμονές μας, τις ιδεολογίες μας, τις πολιτικές μας σκοπιμότητες έξω από την υγεία. Η υγεία είναι πάνω από αυτά και δεν χρειάζεται να επενδύουμε, ούτε να χτίζουμε καριέρες πάνω στον κορωνοϊό, ούτε με συνωμοσίες ούτε με το αντίθετο των συνωμοσιών» υπογράμμισε ο κ.Συμεών

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ