Η ανακοίνωση του Αλέξη Τσίπρα  για τον Δεκαπενταύγουστο και την Παναγία , αν δεν υπήρχε  «το άθεο παρελθόν» θα ήταν μια ανακοίνωση ενός καλού χριστιανού χωρίς ίχνος λαϊκισμού. Πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ξαφνιάστηκαν από τη θέρμη προς τη Θεοτόκο του κ.Τσίπρα αναδεικνύοντας τις ιδεολογικές διαφορές με την Εκκλησία. Η υπόθεση πήρε διαστάσεις φαρσοκωμωδίας όταν ανέλαβε να στηρίξει τον κ.Τσίπρα  ο κ.Νίκος Καρανίκας,  ο οποίος επιτέθηκε σε όσους επέκριναν τον αρχηγό του.

Αναλυτικά όσα έγραψε στην ανάρτησή του:

«Ο αντικοινωνικός αθεϊσμός δεν σημαίνει Αριστερά ούτε και πολιτισμό. Αντιθέτως θυμίζει αμόρφωτο και κομπλεξικό μηδενισμό.
Κάτι αστείες υπάρξεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας που ενοχλήθηκαν με τον Αλέξη Τσίπρα, που χαιρέτισε με σεβασμό την μεγάλη γιορτή του χριστιανισμού, ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενός κόμματος της αριστεράς με παράδοση και μνήμη, καλύτερα να παρατήσουν την αριστερά και να πιάσουν αριστερό στασίδι στην δημαγωγία και την απραξία των μικροαστών δημοσιοσχετιστών με τις συναισθηματικές σαλιάρες, στις ταβέρνες και τα bar.
Ο Άρης Βελουχιώτης όσο αποτελεί αριστερό και λαϊκό σύμβολο τόσο θα σας θυμίζω ότι δεν είμαστε μηδενιστές και άσχετοι με τις παραδόσεις του λαού. Δίχως να αναπαράγουμε τις μεταφυσικές ανησυχίες τους, σεβόμαστε τον πολιτισμό της διαφορετικότητας. Στεναχωριέμαι που στο όνομα της αριστεράς κάτι θηλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας μιλάνε με ύφος μηδενιστών και γνώσεις κουραμπιέ του πρωτοετούς αμόρφωτου αριστεριστή, κατηγορούν τον Τσίπρα έχοντας όμως ως θηλαστικά τον αέρα του ελαφρόμυαλου μέλους, θα τις / τους έλεγα ότι είναι καλύτερα να φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ και να συνεχίσουν την πορεία τους σε γκρουπες των αριστεριστών ώστε να περνάνε όμορφα μεταξύ τους λέγοντας σαχλαμάρες ανιστόρητες».
 


Η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα που προκάλεσε τις αντιδράσεις: 

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας στην ανάρτησή του και προσθέτει: «Στις σκοτεινές μέρες που περνάμε, με την υγειονομική και την οικονομική κρίση, αλλά και με τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος της πατρίδας μας, χρειαζόμαστε όλες και όλοι το κουράγιο, την ελπίδα, το φως, που η πίστη καθενός, αλλά και ο σεβασμός στην πίστη καθενός, στις παραδόσεις και στη λαϊκή ψυχή, μπορούν να προσφέρουν». «Χρόνια πολλά στις απανταχού Ελληνίδες, χρόνια πολλά στους απανταχού Έλληνες!».