Στην Δερβιτσάνη του Μειονοτικού Δήμου Δρόπολης βρέθηκες ο Ilir Meta όπου τίμησε 3 σπουδαίες προσωπικότητες της Μειονότητας με εξαιρετική συνεισφορά στον αθλητισμό.

Τον πρόεδρο της Δημοκρατίας τον υποδέχτηκαν δεκάδες κάτοικοι και πολιτικοί εκπρόσωποι της Μειονότητας μεταξύ και αυτών ο Βαγγέλης Τάβος και Σπύρος Ξέρας. Βέβαια την πιο θερμή υποδοχή την έλαβε από το τοπικό μουσικοχορευτικό συγκρότημά «Δρόπολη», με πολυφωνικά τραγούδια και χορούς της Ηπείρου.

Ο πρόεδρος επισκέφτηκε το γήπεδο της Δερβιτσάνης και συναντήθηκε με την νεολαία του χωριού και τους ενθάρρυνε να ακολουθήσουν τα χνάρια του ποδοσφαιρικού θρύλου Λευτέρη Μήλου.

Στην ομιλία του τόνισε ότι θεωρούσε υποχρέωση του να βραβεύσει τον Λευτέρη Μήλο (έστω και μετα θάνατον) με τον τίτλο "Mjeshtër i Madh" (Grand Master), ο οποίος με το ποδοσφαιρικό του ταλέντο κατάφερε να αναδείξει τις τεχνικές του δεξιότητες και να ξεχωρίσει παίζοντας σε σημαντικές ομάδες της Αλβανίας και της Ελλάδας.

Επίσης βράβευσε τον κ. Χρήστο Ντριτσο με τον τίτλο του «Ιππότη» για την πολύτιμη συμβολή στον τομέα του αθλητισμού, μέρος της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ της Αλβανίας. Χάρη στις ευέλικτες δεξιότητές του και το ιδιαίτερο ταλέντο του, παραμένει ένας από τους εξέχοντες παιδαγωγούς και ηγέτης της εκπαίδευσης στο Αργυρόκαστρο.

Ενώ με τον τίτλο «Για τα ειδικά πολιτικά πλεονεκτήματα», ο Πρόεδρος Meta επαίνεσε τον Σωκρατη Παπαδοπουλο για την εξαιρετική συμβολή του και τη δέσμευσή του στη δημόσια ζωή ως ταλαντούχος δάσκαλος, αφοσιωμένος δημοσιογράφος και γνωστός διανοούμενος. Ενας παθιασμένος χρονογράφος της αθλητικής ζωής και αρθρογράφος πολλών άρθρων και βιβλίων για την ιστορία του αθλητισμού στο Αργυρόκαστρο.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Ιlir Meta τόνισε πως η πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου είναι πάντα ανοιχτή για τα μέλη της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας η οποία συνέβαλε εξαιρετικά στην πρόοδο της Αλβανίας σε όλους τους τομείς.