Για 74η συνεχή χρονιά θα λειτουργήσει και φέτος η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, που ιδρύθηκε το 1947 από τον αείμνηστο Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Μανώλη Χατζημάρκο.

Η Σχολή είναι αναγνωρισμένη από την Ελληνική Πολιτεία, είναι πενταετούς φοιτήσεως και παρέχει τίτλους σπουδών, Πτυχίο Ιεροψάλτου, Πτυχίο και Δίπλωμα Βυζαντινής – Εκκλησιαστικής Μουσικής, που δίδουν στους κατόχους τους το δικαίωμα να επανδρώσουν τα Ιεροψαλτικά αναλόγια της Τοπικής μας Εκκλησίας, αλλά και να αποκτήσουν ένα επιπλέον εφόδιο για την επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Στην Σχολή διδάσκονται:  Θεωρία και πράξη Βυζαντινής Μουσικής, Τυπικό, Λειτουργική, Υμνολογία, Θεωρία και σολφέζ Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Φέτος θα λειτουργήσει, για δεύτερη χρονιά, το νεοσύστατο τμήμα Φωνητικής και Ορθοφωνίας, στο οποίο μπορεί να φοιτήσει κάθε ενδιαφερόμενος.

Επίσης, για πρώτη φορά, φέτος, θα πραγματοποιηθεί ετήσιο Σεμινάριο Τυπικού των Ιερών Ακολουθιών, στο οποίο μπορούν να φοιτήσουν σπουδαστές και απόφοιτοι της Σχολής, Κληρικοί και εν ενεργεία Ιεροψάλτες και κάθε ενδιαφερόμενος.

Διδάσκουν κορυφαίοι Καθηγητές, Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι της Τοπικής μας Εκκλησίας, συνεχιστές της πλούσιας Ιεροψαλτικής παράδοσης του τόπου μας.

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 1/9 και θα πραγματοποιούνται κάθε μέρα, 6 – 8μ.μ., στην έδρα της Σχολής (Αναλήψεως 164Α – Όγλ, πρώην Εκκλ/κό Λύκειο Βόλου). Τα μαθήματα για την νέα σχολική χρονιά θα αρχίσουν την Δευτέρα 7/9, στις 6μ.μ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες για τις εγγραφές και τα μαθήματα στα τηλέφωνα 24210 40440, 93517 και 93501.