Αρχική » Oι Ιεράρχες και η χρήση της μάσκας

Oι Ιεράρχες και η χρήση της μάσκας

από christina

Τις τελευταίες ώρες ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης βρέθηκε στο επίκεντρο για τις δηλώσεις του κατά της χρήσης της μάσκας εντός των ναών. Όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχει υπεύθυνη τοποθέτηση από την επίσημη Εκκλησία για τη μάσκα και τα άλλα μέτρα και ο καθένας Ιεράρχης ερμηνεύει τις προτάσεις των ειδικών όπως αυτός τις καταλαβαίνει η σύγχυση στις τάξεις των πιστών θα κορυφώνεται.

Ήδη στην χώρα μας από την αρχή της πανδημίας περισσότεροι από 15 ιερείς και μοναχοί βρέθηκαν θετικοί στον ιό , ενώ στο εξωτερικό τουλάχιστον πέντε θάνατοι κληρικών αποδίδονται στο κορωνοϊό.

Παρά ταύτα όμως πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι προβάλλοντας την πίστη  οχι μόνο αρνούνται τα μέτρα  αλλά τα αποδίδουν σε παγκόσμια συνωμοσία.

Από την άλλη έχουμε δει τον  Βαρθολομαίο με μάσκα,τον Ιερώνυμο και πολλούς άλλους Ιεράρχες .Έχουμε ακούσει δε ακόμη περισσότερους να στηρίζουν τα μέτρα  και να καλούν τους πιστούς σε πειθαρχία.

Το γεγονός οτι επισήμως δεν συστήνεται η μάσκα εντός των ναών  από την Εκκλησία δείχνει οτι η Σύνοδος “φοβάται” να πάρει θέση .Αντίθετα με τη στάση της προτείνει έμμεσα τη χρήση της, αυτό όμως δεν λειτουργεί στη σωστή κατεύθυνση.

Το χειρότερο είναι οτι πολλοί Ιεράρχες συνδέουν  τους ναούς με άλλους χώρους συγκέντρωσης πολιτών (κέντρα διασκέδασης κλπ) κάτι που δημιουργεί ένα κλίμα αμφισβήτησης επιτείνοντας το πρόβλημα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ