Αρχική » Bοήθεια από τη μητρόπολη Ταμασού στη Βηρυτό

Bοήθεια από τη μητρόπολη Ταμασού στη Βηρυτό

από christina

 

Συναγερμός αλληλεγγύης στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής εν όψη της συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας στη Βηρυτό του Λιβάνου. Δεκάδες εθελοντές της Μητροπόλεως μαζί με κληρικούς συγκεντρώνουν την προσφορά αγάπης των 45 ενοριών της Μητροπολιτικής περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού κ. Ησαΐας παρακολούθησε τις εργασίες ευχαριστώντας τους «καλοσυνάτους εργάτες του Θείου αμπελώνος» όπως αποκάλεσε τους εθελοντές.

Αξίζει να σημειωθεί οτι με εγκύκλιο της Μητροπόλεως οι χριστιανικοί σύνδεσμοι σε συνεργασία με τους κατά τόπους Ιερούς Ναούς έχουν επιδοθεί σ’ ένα αγώνα δρόμου μέσα μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες καύσωνος έτσι ώστε να προλάβουν το καράβι μεταφοράς το οποίο με μέριμνα της εταιρείας Αραμεξ Κύπρου θα μεταφέρει δωρεάν την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ιερά Μητρόπολη Βηρυτού μετά από σχετικές συνεννοήσεις με τον εκεί Ιεράρχη.

Την αποστολή θα ενισχύσει και η Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο μετά απο συμφωνία του Εξάρχου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου και του Μητροπολίτη Ταμασού κ. Ησαΐα.

Η Ιερά Μητρόπολη Βηρυτού υπέστη μεγάλη καταστροφή από την έκρηξη όπως επίσης και αρκετοί Ναοί, νοσοκομεία και ιδρύματα που υπάγονται στη Μητρόπολη.

Παρόλες τις δυσκολίες αυτή την περίοδο ο Μητροπολίτης Βηρυτού κ. Ηλίας και οι συνεργάτες του βρίσκονται πνευματικά και ανθρωπιστικά κοντά στον εμπερίστατο πληθυσμό χωρίς θρησκευτικές ή άλλες διακρίσεις προσφέροντας στους έχοντες ανάγκη ότι μπορούν απο το υστέρημα τους.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που οι Μητροπολίτες, Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας και Έξαρχος Πανάγιου Τάφου Βόστρων Τιμόθεος αποφάσισαν να αποστείλουν εκεί την ανθρωπιστική βοήθεια ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το έργο της εμπερίστατης Μητροπόλεως Βηρυτού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ