Αρχική » Το «Βήμα της Εκκλησίας» της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο διαδίκτυο

Το «Βήμα της Εκκλησίας» της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας στο διαδίκτυο

από christina

Το διαδικτυακό του ταξίδι ξεκίνησε το  «Βήμα της Εκκλησίας», η παλαιότερη ελληνόφωνη εφημερίδα της Αυστραλίας, που ανήκει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας.

Η ιστορία της έντυπης μορφής έχει ως αφετηρία το έτος 1913, έχει ταυτιστεί άρρηκτα, από τα πρώτα της βήματα, με την πορεία της Ελληνικής Ομογένειας και της τοπικής Εκκλησίας στην πέμπτη Ήπειρο.

«Όπως είναι γνωστό, τα τελευταία χρόνια, σταδιακά και με ολοένα ταχύτερους ρυθμούς, το διαδίκτυο καθιερώνεται ως βασικός δίαυλος ενημέρωσης του κοινού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, αφουγκραζόμενοι τις σύγχρονες ανάγκες του αναγνωστικού μας κοινού και κυρίως την απαίτηση της νέας γενιάς να βρεθούμε στο διαδίκτυο, τολμήσαμε να απαντήσουμε καταφατικά στη μεγάλη πρόκληση και να επιχειρήσουμε το… άλμα στην ψηφιακή εποχή» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και προστίθεται:
«Χάρη σε αυτή την αλλαγή, εισερχόμαστε πλέον δυναμικά στην ψηφιακή ενημέρωση και, επομένως, οι ειδήσεις του «Βήματος» και η πλούσια και ποικίλου ενδιαφέροντος θεματολογία του, θα φτάνουν άμεσα σε κάθε γωνιά της Αυστραλίας αλλά και στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Κυρίως όμως η εφημερίδα μας, με τη νέα της μορφή, θα είναι προσβάσιμη στη νέα γενιά. Επιπλέον, θα φιλοξενεί δίγλωσσο περιεχόμενο, στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα. Σε πρώτη φάση έχει τεθεί σε λειτουργία η ελληνική έκδοση, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει η έκδοση στα αγγλικά. Βασικός στόχος του “Βήματος”, από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του, ήταν να παράσχει ευρεία, σφαιρική και ποιοτική ενημέρωση στους αναγνώστες του παρουσιάζοντας την αλήθεια, δίνοντας, βεβαίως, μεγαλύτερη έμφαση στα δρώμενα της Ομογένειας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αυτοί οι στόχοι και οραματισμοί συνεχίζουν να εμπνέουν και την ομάδα συντακτών της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας, η οποία με εγκυρότητα, σεβασμό και προσήλωση στις αξίες της Πίστεως και του Γένους μας θα υπηρετήσει την ανάγκη της ενημέρωσης στους Αντίποδες.
Στο συναρπαστικό και πολλά υποσχόμενο «ταξίδι» που μόλις ξεκινήσαμε, φιλοδοξούμε να έχουμε συνοδοιπόρο ολόκληρη την Ομογένεια της Αυστραλίας, και όχι μόνο. Όσες και όσοι έχουν την καλή διάθεση να συμπορευτούν μαζί μας σε αυτό το «ταξίδι», δεν έχουν παρά να κάνουν το πρώτο βήμα, επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική διεύθυνση: vema.com.au, και κατόπιν να ακολουθήσουν το «Βήμα» στα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ