Με επείγουσα ανακοίνωση ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,απαγορεύει ρητά την πραγματοποίηση προσευχών και θρησκευτικών τελετών εν όψει της αυριανής γιορτής των Σιϊτών Μουσουλμάνων Ασούρα.Πρόκειται για μια από τις πιο "αιματηρές εκδηλώσεις λατρείας" με αυτομαστιγώματα τα οποία γίνονται και στη χώρας μας από Πακιστανούς ,Ιρανούς  και Αφγανούς σε πολλές περιοχές αλλά κυρίως σε Πειραιά και Περιστέρι.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον κ.Χαρδαλιά αναφέρεται: «Ευχόμαστε χρόνια πολλά και υπενθυμίζουμε ότι τα σχετικά θρησκευτικά καθήκοντα θα πραγματοποιηθούν, όπως ισχύει για όλους, σύμφωνα με όσα προβλέπονται:

Στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.34060, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (όροι λειτουργίας ευκτήριων οίκων για την προστασία από τον κορονοϊό)
Στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 50176 (υποχρεωτική χρήση μάσκας)
Στην ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ. 50451 (απαγόρευση θρησκευτικής πομπής).

Απαγορεύεται ρητά η πραγματοποίηση προσευχών ή θρησκευτικών τελετών ή θρησκευτικής πομπής σε δημόσιους χώρους».

Η Ασούρα είναι η επέτειος θανάτου του ιμάμη Χουσεΐν. Ο εγγονός του προφήτη Μωάμεθ έχασε τη ζωή του στη μάχη της Καρμπάλα, τον 7ο αιώνα, στο σημερινό Ιράκ.

Πρόκειται για σημαντικότερη θρησκευτική γιορτή των σιιτών, η οποία εορτάζεται σε όλο τον κόσμο. Αναπαριστώντας το μαρτύριο του Χουσεΐν, δεκάδες πιστοί από το Ιράν, το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, αυτομαστιγώνοννται  Περιστέρι, χρησιμοποιώντας μαστίγια με ιμάντες, όπως προβλέπει το έθιμο της Ασούρα.Τα μαστίγια που χρησιμοποιούν οι πιστοί έχουν στις άκρες αιχμηρά αντικείμενα

Στις άκρες τους συνήθως είναι δεμένα βαριά ή αιχμηρά αντικείμενα, που προκαλούν αιμορραγία. Η Ασούρα εορτάζεται σε όλο τον κόσμο τη 10η ημέρα του μήνα Μουχαράμ, του πρώτου μήνα του ισλαμικού ημερολογίου. Αποτελεί ημέρα μεγάλου πένθους για τους σιίτες μουσουλμάνους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι πιστοί αναπαριστούν το μαρτύριο του ιμάμη Χουσεΐν

Με επίγουσα ανακοίνωση ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς,απαγορεύει ρητά την πραγματοποίηση προσευχών και θρησκευτικών τελετών εν όψει της αυριανής γιορτής των Σιϊτών Μουσουλμάνων Ασούρα