Για έκτη φορά επισκέφθηκε το Άγιον Όρος ο Πρόεδρος της Μολδαβίας κ. Ίγκορ Ντοντόν. Την Παρασκευή προσήλθε στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαδίου για να προσκυνήσει τα Θεομητορικά σεβάσματα που φυλάσσονται στην Μονή και να λάβει την ευχή και τις πνευματικές νουθεσίες του Καθηγουμένου της Μονής Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού.

Ο Πρόεδρος της Μολδαβίας, ο οποίος διακρίνεται για την ευσέβεια και τη πίστη του, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.

Ο κ. Ντοντόν είναι γνωστός για την αγάπη του και τον σεβασμό του προς την Αγιορείτικη Πολιτεία, όπως έχει αποτυπωθεί από τις 6 προσκυνηματικές επισκέψεις του στον Άθωνα.

Ο Γέροντας ο οποίος υποδέχθηκε με χαρά τον Πρόεδρο της Μολδαβίας και την πολυπληθή συνοδεία του. Μεταξύ άλλων ο κ. Ντοντόν σημείωσε απευθυνόμενος στον Γέροντα Εφραίμ πως προσήλθε στο Άγιον Όρος για να προσευχηθεί για τον ίδιο και τον λαό του.

Ο Πρόεδρος της Μολδαβίας συμμετείχε και στις λατρευτικές συνάξεις με αφορμή τον πρώτο εορτασμό της μνήμης του Οσίου Ιωσήφ του Ησυχαστή, μετά την επίσημη αγιοκατάταξή του από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.