Αρχική » Πρωτοχρονιάτικη σύναξη νέων στην Μητρόπολη Αργολίδος

Πρωτοχρονιάτικη σύναξη νέων στην Μητρόπολη Αργολίδος

από kivotos
Στο προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου στην ορεινή Αργολίδα πάνω από τις πηγές του Κεφαλαρίου έγινε τη Δευτέρα 4  Ιανουαρίου 2016, η Τρίτη  σύναξη νέων της Μητροπόλεως Αργολίδος. Το πρωί τελέσθηκε  Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό του Προσκυνήματος,  ιερουργούντος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου, ακολούθησε πρωινό για όλους και κατόπιν ξεκίνησε η σύναξη των νέων στο συνεδριακό κέντρο του Προσκυνήματος.
Μετά το πέρας της συνάξεως ακολούθησε η κοπή της Βασιλόπιτας  και αθλητικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Την όλη οργάνωση των συνάξεων τόσο για τους νέους όσο και για τα παιδιά είχε η Μητρόπολη Αργολίδος, το κέντρο νεότητας και εθελοντές από το Ιερό προσκύνημα του Αγίου Ιγνατίου του Θεοφόρου.
 
Tο Προσκύνημα είναι κτισμένο σε υψόμετρο 350 μ. και βρίσκεται μέσα σ’ ένα ωραιότατο τοπίο κατάφυτο από ελαιόδεντρα. Απέχει από την πόλη του Άργους 13 χιλ. και από το Κεφαλάρι του Άργους 7 χιλ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτιριακό συγκρότημα, κτισμένο στον ημιορεινό οικισμό Ζόγκα Ελληνικού, επαρχίας Άργους, Νομού Αργολίδος.

Ο Ιερομόναχος Ιγνάτιος Γρηγοριάτης, καταγόμενος από τον παρακείμενο μικρό και αραιοκατοικημένο οικισμό Ζόγκα  Άργους, ξεκίνησε την ανέγερση του κεντρικού Ιερού Ναού του Αγἰου Ιγνατίου του Θεοφόρου από αγάπη για την γενέτειρά του, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εκκλησιαστικές ανάγκες των συγχωριανών του, οι οποίοι μάλιστα και βοήθησαν στο αρχικό στάδιο ανεγέρσεως του Ιερού Ναού, τόσο με τα πενιχρά οικονομικά τους, όσο και με προσωπική τους εργασία. Ακολούθως και μέχρι της περατώσεως του όλου Ιερού Συγκροτήματος, το βάρος της οικονομικής δαπάνης του έργου, καλύφθηκε από δωρεές χριστιανών κυρίως εξ Αθηνών και εκ Θεσσαλονίκης.



Πηγή: http://argolikospoimin.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ