Αρχική » Δικογραφία σε βάρος διοργανωτών συγκέντρωσης κατά της μάσκας στο Ηράκλειο

Δικογραφία σε βάρος διοργανωτών συγκέντρωσης κατά της μάσκας στο Ηράκλειο

από christina

Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες στο Ηράκλειο, όπως και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ενάντια στη χρήση μάσκας από τους μαθητές στα σχολεία.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η κινητοποίηση προκάλεσε την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών σε σχέση με τη μη τήρηση των μέτρων και η αστυνομία έφτασε στα ίχνη δύο γυναικών που φέρονται να είναι διοργανώτριες της συγκέντρωσης στο κέντρο του Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή που μίλησε στο ekriti, έχουν ταυτοποιηθεί δύο γυναίκες 33 και 30 ετών, οι οποίες και αναζητούνται, μετά και τον σχηματισμό της δικογραφίας.

Πληροφορίες που επικαλείται το cretalive αναφέρουν ότι η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου είναι η μοναδική που προχώρησε σε σχηματισμό δικογραφίας παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπάρχουν. Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι από πλευράς Αστυνομίας είχε προηγηθεί επικοινωνία με τους διοργανωτές πριν την συγκέντρωση σε μία προσπάθεια τουλάχιστον να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας, μάσκες και αποστάσεις.

«Όταν αυτό ειπώθηκε δημόσια στην συγκέντρωση, ο κόσμος γιούχαρε την ΕΛΑΣ, αποδοκιμάζοντας πλήρως τις οδηγίες και τις συστάσεις» σχολίασε αξιωματικός σύμφωνα με το cretalive. «Ήταν τόσος κόσμος ο ένας πάνω στον άλλον και ανάμεσα τους δεκάδες παιδιά και μωρά. Τα χέρια μας ήταν δεμένα», τόνισε. «Αν κάναμε οποιαδήποτε επέμβαση, θα είχαμε απρόβλεπτες καταστάσεις και θα έλεγαν ότι είμαστε βίαιοι σε μία ειρηνική διαμαρτυρία με γυναίκες και μικρά παιδιά».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις των αρχών, περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ