Αρχική » «Η Παναγία μας δείχνει την οδό της συνεργασίας με τον Θεό»

«Η Παναγία μας δείχνει την οδό της συνεργασίας με τον Θεό»

από christina

 

Στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Λαμποβιτίσσης Βάτου χοροστάτησε το απόγευμα της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Μιλώντας προς τους πιστούς ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι τα γενέθλια “στην Εκκλησία δεν εορτάζονται, καθώς προηγείται η ονομαστική εορτή του ανθρώπου, που τον συνδέει με τον προστάτη άγιό του. Όμως εορτάζουμε τα γενέθλια του Κυρίου μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου και του αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Τιμούμε το γενέθλιο της Παναγίας, διότι αυτή συνεργάστηκε με τον Θεό για να μας οδηγήσει στην σωτηρία, στον αγιασμό, στην ομοίωση. Αυτός είναι και σκοπός της ζωής μας, προκειμένου να αποφύγουμε τον πειρασμό. Η Παναγία μας δείχνει την οδό και της δικής μας συνεργασίας με τον Θεό. Βλέπει ο Θεός την προαίρεσή μας και ανταποκρίνεται σ’ αυτήν. Οι άνθρωποι ανεβαίνουμε έτσι την πνευματική σκάλα προς τον ουρανό και συναντούμε την πύλη του ουρανού που είναι η Παναγία μας. Η Παναγία μας δείχνει τι σημαίνει να ζούμε την εν Χριστώ ζωή και αυτό ξεκινά από τον επίγειο ναό, ώστε να περάσουμε την εποχή μας που σημαδεύεται από γεγονότα φόβου, άρνησης της πίστης και της συνεργασίας με τον Θεό”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ