Συνεχίζουν το κρεσέντο των προκλήσεων οι Τούρκοι με στόχο τώρα τη μουσουλμανική μειονότητα που επιθυμεί να ονομάζεται “τουρκική” παραβιάζοντας την συνθήκη της Λωζάννης.
 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μ.Τσαβούσογλου, επέκρινε ξανά την Ελλάδα για τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την ίδια στιγμή που η χώρα του η Τουρκία, έχει σπάσει το ρεκόρ παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Τούρκος υπουργός μίλησε για τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του σχετικά με την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών, ο ίδιος είπε, "Υπάρχουν 3 αποφάσεις του ΕΔΑΔ  σχετικά με τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης.

Οι ανακοινώσεις  της Ελλάδας και του Υπουργείου Εξωτερικών δεν μας εκπλήσσουν, αλλά είναι ενδεικτικές.

Σήμερα, οι τρομοκράτες περιφέρονται στους δρόμους της Ελλάδας.  Εάν η Ελλάδα εμπιστεύεται τον εαυτό της, αν έχει το θάρρος, να έρθει να καθίσει στο τραπέζι. Φυσικά, έχουμε κάτι να πούμε, και μάλλον αυτό φοβάται η Ελλάδα”, είπε ο ίδιος αναφερόμενος και για την ελληνοτουρκική κρίση.

Πρόκληση από την ένωση αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης και τον Οθωμανό Ναύαρχο Ορούτς Ρέις
 

Σε μια περίοδο που η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο κλιμακώνεται, μέλη της ένωση αλληλεγγύης Δυτικής Θράκης, θέλησαν να δώσουν “ένα ουσιαστικό μήνυμα στην Ελλάδα, αναφέροντας ταυτόχρονα ότι το ελληνικό κράτος δεν συμπεριφέρεται σωστά  σε μερίδα πολιτών της Δυτικής Θράκης.

Τα μέλη της μειονοτικής οργάνωσης ανήρτησαν την σημαία της ανεξάρτητης Θράκης μαζί με αυτή του Τούρκου Οθωμανού Ναυάρχου Ορούτσ Ρέις, που έδωσε και το όνομα στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος που προκαλεί στην Α.Μεσόγειο προκαλώντας το κοινό αίσθημα στην χώρα μας.   

Ο Πρόεδρος της αποκαλούμενης “Ένωσης Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης” Necmettin Hüseyin είπε, "Θα πεθάνουμε για το φεγγάρι και το αστέρι στο οποίο οφείλουμε τα πάντα, ακόμη και με το ένα χέρι, όπως ο αγαπητός μας Oruç Reis".

Ο ίδιος αφού επικαλέστηκε την συνθήκη της Λωζάννης και τις δηλώσεις του  Ταγίπ Ερντογάν που είχε δηλώσει ότι «Δεν αφήνουμε ούτε τους νεκρούς ούτε και τους ζωντανούς συγγενείς μας στη Δυτική Θράκη», τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο Τούρκος πρόεδρος τους έδωσε εμπιστοσύνη στον  αγώνα  τους για επιβίωση στη χώρα όπου γεννήθηκαν.

Πρόκειται σαφώς για άκρως προκλητικές στάσεις και μηνύματα κατά της Ελλάδος που αποτελεί χώρα παράδειγμα προς μίμηση στον τομέα της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.   

Ότι και να κάνει το ελληνικό κράτος στην Δ.Θράκη ενοχλεί συγκεκριμένους εθνικιστικούς κύκλους , οι οποίοι φέρονται να άγονται και φέρονται από την Άγκυρα και τα ύποπτα σχέδια της, ενώ η πλειοψηφία των Μουσουλμάνων κατοίκων είναι φιλειρηνική, διότι γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει στην Τουρκία του σουλτάνου Ρ.Ν. Ερντογάν.