Αρχική » Ο Αρχιεπίσκοπος στο Φλοίσβο για τα Θεοφάνεια

Ο Αρχιεπίσκοπος στο Φλοίσβο για τα Θεοφάνεια

από kivotos

Στο Φλοίσβο Φαλήρου έγινε η τελετή Καθαγιασμού των Υδάτων παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου με πολύ μεγάλο πλήθος πιστών να έχουν συγκεντρωθεί στην παραλιακή ζώνη. Στη ρίψη του Σταυρού πάνω από 40 κολυμβητές βούτηξαν στο νερό για να πάρουν την ευλογία του.

Είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία στο Ιερό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου, όπου συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών και ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης.

Ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο τονίζοντας: «Η έλευσή σας στο Παλαιό Φάληρο και την ιερά μητρόπολη μας διατρανώνει την ενότητα της Αγίας μας Εκκλησίας και εκφράζει τον ιερό σύνδεσμο αγάπης των ποιμένων και του χριστιανικού πληρώματος». Αναφέρθηκε, επίσης, «στην αφοσίωση του λαού μας στον πλούτο της εκκλησιαστικής παράδοσης, στοιχεία που συνιστούν θεμελιώδη φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά του, τα οποία κάποιοι δυστυχώς ακόμη και μεταξύ των τα πρώτα φερόντων ειρωνεύονται και χλευάζουν η και επιδιώκουν να αφανίσουν, όμως Εστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθʼορά»

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης και μιλώντας για τη σημερινή εορτή τόνισε πως είναι «η φανέρωση του Φωτός του Κυρίου μας σε αυτόν τον κόσμο. Υπάρχουν πολλά φώτα, από πολλές πλευρές, αλλά όπως είπε και ένας μεγάλος ποιητής μας, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν πολλά φώτα, αλλά το φως είναι ένα, ο Ιησούς Χριστός».

Παρακάλεσε, επίσης, τοπικούς άρχοντες και λαό να προσεύχονται, ώστε να μην περπατάμε στο σκοτάδι, το οποίο σήμερα είναι διάχυτο. «Βλέπουμε ότι ο λαός μας δεν έχει αισιοδοξία, μήνυμα ελπίδας, δυνατότητα να αναπτύξει το όραμά του. Αυτές τις δυσκολες ώρες μας λείπει το φως του Ιησού Χριστού. Είναι λυπηρό ότι πράγματα Θεόδοτα, στα οποία στηρίχθηκαν γενιές μας και αναστήθηκαν έχουν μπει στο περιθώριο της ειρωνείας, της περιφρόνησης ή της αγνοίας». Κάλεσε, επίσης, τους πιστούς «να κάνουμε μία προσπάθεια προς τη σύνεση, προς τη σοβαρότητα, προς το Φως, τον Ιησού Χριστό τον οποίο ήρθαμε σήμερα να προσκυνήσουμε. Μας το είπε ο ίδιος «αν με ακολουθήσετε, δε θα περπατήσετε στο σκοτάδι».

Τόνισε, εξάλλου, πως «ήρθε ο καιρός να αφυπνιστούμε, εμείς στον εκκλησιαστικό χώρο, οι άρχοντες, αλλά και όλος ο λαός». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε δύναμη, αγώνα και υπομονή.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ