Αρχική » Αποφασίζει το Πατριαρχείο για την αγιοκατάταξη του π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου

Αποφασίζει το Πατριαρχείο για την αγιοκατάταξη του π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου

από christina

 

Συμπληρώθηκαν 56 χρόνια από την κοίμηση του, στις 30.6.1964 καθώς και 6 έτη από την ανακομιδή των οσίων λειψάνων του στις 29.6.2014, τα οποία πλέον φυλάσσονται σε ειδικά φροντισμένο και ευτρεπισμένο χώρο εντός του ιερού Ναού της Αγίας Παρασκευής στα Συχαινά Πατρών.

Ο σχετικός φάκελος που ετοιμάστηκε από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο και είχε σταλεί πέρυσι στην αρμόδια Επιτροπή της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αξίζει να σημειωθεί πως έχει εγκριθεί και ήδη έχει αποσταλεί και βρίσκεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, το οποίο και θα έχει τον τελικό, καθοριστικό λόγο για την αγιοποίηση του π. Γερβασίου Παρασκευόπουλου.

Την όλη διαδικασία έχει αναλάβει η Ειδική Επιτροπή του Οικουμενικού Πατριαρχείου που μετά από εξονυχιστικό έλεγχο θα προβεί στην σχετική εισήγηση της στην Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου με τον Παναγιότατο Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο να έχει τον τελευταίο λόγο. Η Ιερά Σύνοδος συνεδριάζει 1 φορά το μήνα και δεν αποκλείεται σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της να έχει και το αποτέλεσμα για την Αγιοκατάταξη του Πατρινού Γερβασίου Παρασκευόπουλου.

Ήδη υπήρξαν και πληροφορίες πως με το πιθανό ενδεχόμενο της απόφασης Αγιοκατάταξης, θα έρθει στην Αποστολική Μητρόπολη των Πατρών, ο κ.Βαρθολομαίος και μάλιστα το Δ.Σ. της Αναπλαστικής Σχολής και η Μητρόπολη είναι σε στάση αναμονής ώστε να γίνουν οι πρέπουσες προετοιμασίες και να στεφθεί με επιτυχία, η επίσκεψη του Πατριάρχη.


Πηγή: Patrastimes

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ