Για την πίστη του στο Θεό και για τα θαύματα που έχει βιώσει, μίλησε ο σταρ του Χόλιγουντ, Μίκι Ρουρκ, με αφορμή τη συμμετοχή του στην ταινία της Γελένα Ποπόβιτς για τη ζωή του Αγίου Νεκτάριου, «Man of God» («Ο Άνθρωπος του Θεού»).

Ο διάσημος ηθοποιός που βρέθηκε στη χώρα μας για τα γυρίσματα της ταινίας, στην οποία ο Αρης Σερβετάλης υποδύεται τον Άγιο Νεκτάριο, επισκέφθηκε πριν από λίγες ημέρες την Ακρόπολη. Εκεί, ο Μίκι Ρουρκ ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τον ρόλο του, αλλά προτίμησε να μην προχωρήσει σε αποκαλύψεις.

Σε συνέντευξή του όμως στο πρακτορείο Ορθοδοξία και τη δημοσιογράφο Πέπη Οικονομάκη, μίλησε για την ταινία και για τα θαύματα που έχει βιώσει, για την ανθρωπιά και την ευαισθησία που λείπει από τη βιομηχανία του θεάματος, ενώ μοιράστηκε συγκινημένος προσωπικές ιστορίες που τον έκαναν να πιστέψει στο Θεό.

Όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο απάντησε θετικά στην πρόταση να παίξει στην ταινία, ο Μίκι Ρουρκ, απάντησε πως ο λόγος ήταν η σκηνοθέτιδα της ταινίας, Γελένα Πόποβιτς, την οποία όπως είπε δεν γνώριζε από πριν, αλλά από τη συνομιλία που είχαν, κατάλαβε «την καρδιά και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της».


«Δεν επρόκειτο για μια ταινία με σκοπό να βγάλουμε χρήματα. Ήταν ένα έργο που είχε πνευματικότητα, εντιμότητα, ειδικά τώρα που ζούμε σε τόσο άσχημες εποχές, με κόσμο να βρίσκεται σε τέτοιο χάος! Κάνει ταινίες τις οποίες πιστεύει και όχι για να βγάλει εκατομμύρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος υποδύεται έναν παράλυτο άνδρα, που θεραπεύτηκε από τον Άγιο Νεκτάριο.


Μίκι Ρουρκ: Εχω βιώσει θαύματα
«Στη ζωή υπάρχουν μικρά και μεγάλα θαύματα. Έχω βιώσει και τα δύο και έτσι πιστεύω στα θαύματα, αλλά πιστεύω μόνο στα θαύματα που προέρχονται από τον Θεό. Δεν πιστεύω στην τύχη, δεν πιστεύω στα χρήματα και τη δύναμη. Πιστεύω στις αποφάσεις που παίρνεις στη ζωή. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να είσαι ειλικρινής, πιστός και να έχεις αγάπη στην καρδιά και να νοιάζεσαι για ανθρώπους που είναι λιγότερο τυχεροί από εσένα. Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι ό,τι ανεβαίνει, κατεβαίνει, κι όταν κατεβαίνει γκρεμίζεται!», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μίκι Ρουρκ.

Μιλώντας για την πίστη του στο Θεό, εξομολογήθηκε πώς κάποια στιγμή την έχασε. «Ο αδερφός μου, όταν ήταν 17 ετών, αρρώστησε πολύ και ήταν στη φυλακή εκείνη την εποχή και τον άφησαν ελεύθερο επειδή οι γιατροί του έδωσαν έξι μήνες ζωής. Η γιαγιά μου τότε, μου μίλησε για έναν Άγιο, στον οποίο θα μπορούσα να προσεύχομαι για ένα θαύμα, οπότε κάθε μέρα, όλη μου τη ζωή, ακόμη και τώρα.. Δεν πέθανε στα 17, πέθανε 20 χρόνια αργότερα, αλλά ήταν θαύμα που έζησε τόσο καιρό. Αλλά όταν πέθανε, έχασα την πίστη μου, για περίπου τρία χρόνια».

Μίκι Ρουρκ: Ο ρόλος του πνευματικού του στη ζωή του
Ερωτηθείς πώς άλλαξε αυτό, ο σταρ του Χόλιγουντ απάντησε: «Μίλησα στον πνευματικό μου. Είχα έναν πνευματικό τον οποίο συμβουλευόμουν για 23 χρόνια, τον πατέρα Πέτρο, που πέθανε πέρυσι και με πόνεσε πολύ το γεγονός, γιατί υπήρχαν ερωτήσεις που είχα ακόμη να του κάνω για τον Θεό και για τη ζωή μετά από αυτόν τον κόσμο».


Όταν η δημοσιογράφος, τον ρώτησε αν οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να πιστεύουν στα θαύματα, ο Μίκι Ρουρκ σχολίασε: «Ναι, αλλά δε συμβαίνουν εύκολα. Ο πνευματικός μου, μου είπε κάποτε, ενώ τον ρωτούσα για κάτι που ήταν σημαντικό για εμένα, γιατί πονούσα πολύ και προσευχόμουν μέρα και νύχτα... Μου είπε “Μίκι, ο Θεός ακούει τον ήχο της κλήσης σου, σε ακούει να καλείς, αλλά δεν σηκώνει πάντα το ακουστικό όταν θέλεις εσύ…”».

Ο 68χρονος ηθοποιός, όπως είπε, έχει πάντα ένα φυλαχτό του Αρχάγγελου Μιχαήλ μαζί του. «Είναι από αυτούς που ευλαβούμαι, αλλά ο Άγιος στον οποίο προσεύχομαι περισσότερο, ο Άγιος που προσευχήθηκα για τον αδερφό μου, είναι ο Απόστολος Ιούδας ο Θαδδαίος. Προσεύχομαι σε εκείνον, αρκετές φορές την ημέρα, όλη μου τη ζωή, ακόμα και μετά από τρία χρόνια που σταμάτησα να προσεύχομαι αφού πέθανε ο αδερφός μου. Ο αδερφός μου είχε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο με μοτοσικλέτα. Θα είχε πεθάνει… Δεν πέθανε όμως και νιώθω ότι ήταν ένα θαύμα που δεν πέθανε».