Αρχική » Xαρδαλιάς κατά Κουμουτσάκου γιατί μετάλαβε…

Xαρδαλιάς κατά Κουμουτσάκου γιατί μετάλαβε…

από christina

Την ώρα που οι επιστήμονες στρέφονται  υπέρ  της διακοπής του παραδοσιακού τρόπου  μετάδοσης  της Θείας Κοινωνίας το γεγονός οτι ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης μετάλαβε προκάλεσε επικρίσεις ακόμη και από τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας. Σε ερώτηση που ετέθη  στον κ. Νίκο Χαρδαλιά κατά την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με την απόφαση του κ. Κουμουτσάκου να λάβει τη Θεία Κοινωνία κατά τον Εκκλησιασμό του ο υφυπουργός ανέφερε: «Θα σας μιλήσω από καρδιάς. ‘Ολοι Χριστιανοί είμαστε, απλά κάποιοι έχουμε επιλέξει να μην κάνουμε επίδειξη της πίστης μας. Αυτό που είναι ξεκάθαρο και σίγουρο είναι ότι όλα τα μέλη της Κυβέρνησης πρέπει απαρέγκλιτα να δίνουμε το καλό παράδειγμα και κυρίως να τηρούμε χωρίς εκπτώσεις τους κανόνες που ζητούμε απο τους πολίτες να τηρήσουν».

Στις αιχμές του κ.Χαρδαλιά ο  κ.Γιώργος Κουμουτσάκος, απάντησε με tweet

 

 

Στα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ είναι:

Aναστολή συναυλιών σε όλους τους χώρους

Όριο 9 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

Αναστέλλονται οι προβολές σε κλειστούς κινηματογράφους

Ενώ τόνισε την ισχυρή σύσταση σε ηλικιωμένους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους (ειδικά με ΜΜΜ) και να αποφεύγουν την επαφή με άτομα εκτός του οικογενειακού τους κύκλου.

Ειδικά μέτρα στην Αττική και για τους εργαζόμενους

Ειδικά για την Αττική, η οποία συγκεντρώνει πάνω από τα μισά από τα ενεργά κρούσματα της χώρας, ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε:

Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% για τους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.

Κλιμακωτό ωράριο στο Δημόσιο: προσέλευση σε τρία κύματα (στις 7, 8 και 9 το πρωί) και αποχώρηση σε 4 κύματα (εντός διώρου από τη λήξη εργασίας)

Σαρωτικοί έλεγχοι σε χώρους εργασίας

Rapid test σε χώρους εργασίας και συναθροίσεων

Αποφασίστηκε η διαμονή σε ξενοδοχεία καραντίνας για τα ασυμπτωματικά θετικά κρούσματα μεταξύ ευάλωτων ομάδων (πρόσφυγες κτλ).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ