Με κάθε ευκαιρία οι Τούρκοι φανατικοί προσπαθούν να προκαλέσουν τους Έλληνες.Στο πλαίσο αυτό Τούρκοι εθνικιστές, με επικεφαλής τον σύμμαχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) του Ντεβλέτ Μπαχτσελί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Αριστοτέλη Ωνάση στη Σμύρνη.

Ο λόγος ήταν επειδή το Ίδρυμα Ωνάση κατέθεσε πρόταση για την αγορά του σπιτιού που γεννήθηκε ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Στο χωριό λοιπόν Καρατάσι οι «Γκρίζοι Λύκοι» επέλεξαν για να τονώσουν το εθνικό φρόνημα των Τούρκων πολιτών και ταυτόχρονα να προσβάλλουν το ελληνικό ιστορικό στοιχείο.

Μάλιστα αποθέωσαν την ιδιοκτήτρια του ακινήτου για την άρνηση της.

Πρόκειται  για  ένα σπίτι  που βρίσκεται στο απόμερο Καρατάσι,  αρχοντόσπιτο σύμφωνο με την κρατούσα στις αρχές του 20ου αιώνα στην περιοχή αρχιτεκτονική.

Το αιωνόβιο σπίτι όπου μεγάλωσε ο Αριστοτέλης Ωνάσης,  σύμφωνα με στοιχεία του Υποθηκοφυλακείου της Σμύρνης πέρασε ως «εγκαταλελειμμένο από τους Έλληνες» στη βάση της συνθήκης της Λοζάννης το 1923, στον Xασάν Kοτς. Ήταν τότε ένα σπίτι 220 τετραγωνικών μέτρων στην άκρη ενός μεγάλου κήπου που έπιανε ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο.

Το σπίτι κατοικήθηκε ως τα τέλη της δεκαετίας του ’60 και το 1976 ο Mουαμέρ Eρτέν, απόγονος του Χασάν Κοτς πούλησε το σπίτι αποψιλωμένο από το γύρω του κήπο στον οποίο χτίστηκαν τεράστιες πολυκατοικίες, στον Κιαζίμ Τσελίκ ο οποίος γύρω στα τέλη της δεκαετίας του ’90 αναθέτει στον μπακάλη της γειτονιάς του σπιτιού, τον Μουσταφά, χρέη μεσίτη.