Αρχική » Συλλείτουργο των Αρχιεπισκόπων Κρήτης και Κύπρου

Συλλείτουργο των Αρχιεπισκόπων Κρήτης και Κύπρου

από kivotos

Την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2016, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. κ. Χρυσόστομος και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος συλλειτούργησαν στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, συμπαραστατούμενοι από τους Επισκόπους Νεαπόλεως κ. Προρφύριο και Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος καλωσόρισε τον  Αρχιεπίσκοπο Κρήτηςκαι τη συνοδεία του στην Κύπρο και δοξολόγησε τον εν Τριάδι Θεόν που προσέφερε αυτήν την ευλογία της παρουσίας τους στην Νήσο των Αγίων και των μαρτύρων. Αναφέρθηκε στους ιστορικούς αδελφικούς δεσμούς που συνδέουν τους Κυπρίους με τους Κρήτες Έλληνες Ορθόδοξους Χριστιανούς.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, εξέφρασε τη λύπη του που “λόγω της παρατεινόμενης κατοχής μεγάλου τμήματος της πατρίδας μας, δεν μπορούμε να φιλοξενήσουμε σε ολόκληρη την νήσο μας τον υψηλό επισκέπτη μας, παρά μόνο στο ελεύθερο τμήμα”.

Στη συνέχεια τόνισε πόσο καλά οργανωμένη είναι η Εκκλησία του Αποστόλου Βαρνάβα και πόσο ο λαός μας αγαπά την Εκκλησία του. “Η Ιεραρχία και εν γένει ο κλήρος μας αισθάνεται τον σφυγμό και τον παλμό του λαού μας. Είμαστε μαζί με τον λαό μας και πορευόμαστε όλοι μαζί γνωρίζοντας τι είναι εκείνο που ζητά ο λαός μας γαι την ψυχική του ωφέλεια, την πρόοδο και προκοπή του και ασφαλώς την απελευθέρωση του από τα δεινά που επέφερε η εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων και η συνεχιζόμενη κατοχή.”

“Προσδοκούμε”, τόνισε με έμφαση ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου “την ημέρα που και πάλι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζουν όμορφα, ειρηνικά και δημιουργικά μαζί, όπως άλλωστε έζησαν μέσα στους αιώνες.”

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ