Η Εκκλησιαστική επιτροπή του Ιερού Ναού Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνας , ανακοίνωσε προς τους πιστούς, ότι έχει προγραμματιστεί η τέλεση εσπερινού στα ερείπια της κατεστραμμένης Εκκλησίας του Ευαγγελιστού και Αποστόλου Ιωάννου του Θεολόγου, που βρίσκεται στην κοινότητα και καλεί όλους να παραβρεθούν.

Η τέλεση του Εσπερινού θεωρείται ένα σημαντικό γεγονός για την Εκκλησία της Περιστερώνας, καθότι είναι η πρώτη φορά που τελείται ιερή ακολουθία στον χώρο αυτό, μετά την καταστροφή του Ναού. Σημειώνεται ότι ο Ναός δεν έχει εξακριβωθεί πότε καταστράφηκε. Το σίγουρο είναι, πως αυτό έγινε πριν από πολλά χρόνια γιατί δεν υπάρχουν πληροφορίες που να μαρτυρούν την ύπαρξη του πρόσφατα.

Ο εσπερινός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, ημέρα δηλαδή που εορτάζουμε την μετάσταση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και κανονικά πανηγύριζε στα παλιά χρόνια. Την ακολουθίας του εσπερινού, ο οποίος θα αρχίσει στις 5:30, θα προηγηθεί μικρός Αγιασμός. Την επόμενη μέρα , Σάββατο 26 Σεπτέμβριου, θα τελεστή Θεία Λειτουργία στο γειτνιάζον ιστορικό παρεκκλήσιο της Αγίας Βαρβάρας .

Να αναφέρουμε τέλος, πως εδώ και αρκετά χρόνια υπάρχει στους κατοίκους της Περιστερώνας, ο ευσεβής πόθος για την αναστήλωση του ιερού Ναού, κάτι που με την βοήθεια του Θεού και τις πρεσβείες του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, αλλά και τις ευλογίες του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου, ευχόμαστε να αρχίσει να πραγματοποιείται σύντομα.