Με σεμνό και λιτό τρόπο η πόλη της Πύλου εόρτασε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2020, την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα.

Την πανηγυρική θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου φυλάσσεται η θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας, τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, με τη συμμετοχή Ιερέων. 

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ιερά Εικόνα εξήλθε του Ναού έως τα προπύλαια, όπου και τελέστηκε Δέηση υπέρ υγείας και ενισχύσεως των κατοίκων και των προσκυνητών.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς επικαλέστηκε τη Χάρη της Παναγίας για όλο το κόσμο και για τη γρήγορη απαλλαγή από τη δοκιμασία της Πανδημίας. Συνάμα συνέστησε πιστή εφαρμογή στα μέτρα προφύλαξης και ιδιαίτερα στη χρήση μάσκας από όλους, ενώ κατέκρινε τους όποιους τυχόντες οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν υφίσταται η ασθένεια.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Μεσσηνίας Π. Μαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες Ευστ. Αναστασόπουλος και Άννα Καλογεροπούλου, ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Π. Καρβέλας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Δ. Καφαντάρης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Με σεμνό και λιτό τρόπο η πόλη της Πύλου εόρτασε σήμερα 24 Σεπτεμβρίου 2020, την πολιούχο της Παναγία Μυρτιδιώτισσα.