Μαζί με μια εθελοντική ομάδα, αποτελούμενη από κληρικούς και λαϊκούς της Μητροπόλεώς του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο για άλλη μία χρονιά βρέθηκε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2020, στα κάτω χωριά του Καστρίου Κυνουρίας και συγκεκριμένα στο χωριό της Περδικόβρυσης, το οποίο είναι κτισμένο απέναντι από την ιστορική Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας.

Μεταξύ των εθελοντών, που συνέδραμαν, ήταν ο Αστυνομικός Διευθυντής Αρκαδίας Ταξίαρχος Γεώργιος Καμπύλης και ο Άρχων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αθανάσιος Κωνσταντόπουλος.

Σκοπός της χθεσινής εξορμήσεως ήταν ο τρύγος του αμπελώνος της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Καστρίου Κυνουρίας. Κληρικοί και λαϊκοί εργάστηκαν και έφεραν εις πέρας την συγκομιδή των καρπών του αμπελώνος της Μονής. Η ποσότητα των σταφυλιών του ήταν ικανοποιητική και τα πολλών λογιών κλήματα, τα οποία είναι ντόπια στην ποικιλία, απέδωσαν ξεχωριστούς μυρωδάτους καρπούς.

 

Ο οίνος θα προσφέρεται στους ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Καστρίου.

Μετά την συλλογή των καρπών προσφέρθηκε λιτή τράπεζα στους κοπιάσαντας στην πλατεία της Περδικόβρυσης κάτω από το γεροπλάτανο και κατόπιν ακολούθησε ευχαριστήριος δέησις στον ενοριακό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

«Ευχόμαστε τέτοιες ενέργειες να βρουν μιμητές και όλοι να απολαμβάνουμε τους κόπους των εργασιών της γης μας», αναφέρει η ανακοίνωση της Μητρόπολης.