Στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Πέρθη της Δυτικής Αυστραλίας, πέντε ενήλικοι ασπάστηκαν την Ορθοδοξία. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κυανέων κ. Ελπίδιος τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος, βοηθούμενος από τον ιερέα της ενορίας Πρωτοπρεσβύτερο π. Εμμανουήλ Σταματίου. Μετά τα Ιερά Μυστήρια του Βαπτίσματος και του Χρίσματος και έχοντας συμμετάσχει στο Ιερό Μυστήριο της Εξομολογήσεως, όλοι οι νεοφώτιστοι μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Σημειώνεται ότι πριν από την ένταξή τους στην Ορθοδοξία είχαν μια διεξοδική, διετή πορεία κατήχησης με τον π. Εμμανουήλ.

Οι νεοφώτιστοι έλαβαν τα ονόματα Στέφανος, Ειρήνη, Αγαπητός, Μιχαέλα και Κασσιανή.

Μετά από το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος οι οικογένειες, οι φίλοι και οι ενορίτες, μαζί με τους κληρικούς, απόλαυσαν ένα γεύμα στην αίθουσα της Εκκλησίας σε μια ευλογημένη, ιερή και χαρούμενη ατμόσφαιρα.

Μετά το γεύμα ακολούθησε το Ιερό Μυστήριο του Γάμου για τα δύο ζευγάρια, τους Στέφανο και Ειρήνη και Αγαπητό και Μιχαέλα.

Κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας, ο Θεοφιλέστατος κ. Ελπίδιος σημείωσε: “Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, αφού και οι πέντε έχουν εισέλθει επίσημα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μέσω του Ιερού Μυστηρίου του Βαπτίσματος και όλοι βιώνουν μια προσωπική Πεντηκοστή μέσω του Ιερού Μυστηρίου του Χρίσματος, αφού ο καθένας έχει λάβει το Άγιο Πνεύμα”.

Επίσης, ο Επίσκοπος Κυανέων μεταβίβασε σε όλους τις ευλογίες και την πατρική αγάπη του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος διέκρινε ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ορθόδοξη Πίστη και αν είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε αυτούς που χτυπούν την πόρτα μας, θα ανανεώσουν τη θέρμη της πίστης τους με εκείνους που βαπτίστηκαν στην Εκκλησία ως βρέφη, φέρνοντας νέα ζωή και ενέργεια σε ολόκληρο το σώμα της Εκκλησίας με τη Χάρη του Θεού