Αρχική » Εκδήλωση για τον Άγιο Πορφύριο στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση για τον Άγιο Πορφύριο στη Θεσσαλονίκη

από kivotos

Την, Τρίτη 12 Ιανουαρίου στην Αίθουσα Τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από τον σύλλογο φοιτητών τού Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης «Ο Όσιος Πορφύριος» και σε συνεργασία με την τοπική Εκκλησία, με θέμα : «Ο Όσιος Πορφύριος και οι νέοι».

Ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος με λόγους εγκωμιαστικούς για τον νεοφανή αυτό άγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, αλλά και για την αγάπη πού πρέπει να έχουμε για τον Χριστό και την πατρίδα μας την Ελλάδα, έκαμε την έναρξη της ημερίδας.

Στή συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Σιναίου κ. Δαμιανός αναφέρθηκε στή ζωή και στην πνευματικότητα τού οσίου Πορφυρίου, και συνεχάρη τούς φοιτητές και τις φοιτήτριες για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία τους. Συντονιστης και σχολιαστής της ήταν ο κ. Λυκούργος Μαρκούδης, διευθυντής προγράμματος της Πειραϊκής Εκκλησίας, η οποία και μετέδωσε ραδιοφωνικά το όλο πρόγραμμα, με την ευλογία του  Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Έκπληξη για όλους τούς παρευρισκόμενους υπήρξε το πλήθος των συμμετασχόντων, αφού εκτος από την κυρία αίθουσα τών ομιλιών, γέμισε η μεγάλη είσοδος τού Επισκοπείου, οι σκάλες και το πεζοδρόμιο της οδού Βογατσικού.

Πλήθος νέων, φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και μεγαλυτέρων στην ηλικία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τούς ομιλητές, όπως τον αρχιμ. π. Γεώργιο Αλευρά από τά Καυσοκαλύβια τού αγίου Όρους, τον πρωτ. π. Γεώργιο Ευθυμίου, ομότιμο καθηγητή τού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Γερόντισσα Άννα, καθηγουμενη τού ιερού Ησυχαστηρίου αγίου Πορφυρίου Ξάνθης, τον κ. Κωνσταντίνο Γανωτή, φιλόλογο-συγγραφέα, και την κ. Αθηνά Σιδέρη, κοινωνική λειτουργό. Όλοι τους με συγκίνηση και γλαφυρότητα ανεφέρθησαν στα προσωπικά τους βιώματα και τις εμπειρίες τους από την γνωριμία τους με τον άγιο γέροντα.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος είπε : «Θέλω να απευθυνθώ στούς φοιτητές της Θεολογίας και στους νέους, ότι άκουσα με θαυμασμό τα ‘πιστεύω’ τους… κάντε όλοι και όλες, και οι μεγάλοι και οι μικροί προσευχή, και ποτέ δεν θα έλθει διδασκαλία Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή», και η Ημερίδα έκλεισε με ένα δυνατό χειροκρότημα.

Η εκδήλωση καλύφθηκε διαδικτυακά και από την ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ