Mέχρι 30 Οκτωβρίου παρατείνονται  τα  μέτρα στις Εκκλησίες , εκτός απροόπτου, ώστε να  περιοριστεί η επιδημία.

Υπενθυμίζεται οτι έχει τεθεί  ανώτατο όριο εννέα (9) συμμετεχόντων σε οποιαδήποτε δημόσια ή κοινωνική εκδήλωση ή συνάθροιση, ανεξαρτήτως του αν αυτή πραγματοποιείται σε ιδιωτικούς ή δημόσιους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, με την επιφύλαξη των δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων του άρθρου 11 του Συντάγματος και του ν. 4703/2020 (Α’ 131).

Ειδικώς σε γάμους, βαπτίσεις, κηδείες, καθώς και τις συνδεόμενες με τις τελετές αυτές δεξιώσεις ή άλλες εκδηλώσεις τίθεται ανώτατο όριο είκοσι (20) συμμετεχόντων.

Το θέμα   παρά τις απαγορεύσεις όμως παίρνει καθημερινά διαστάσεις καθώς πολλοί δεν πειθαρχούν , όπως συνέβη στο χωριό Μουρίκι της Θήβας όπου 200 κάτοικοι συμμετείχαν σε κηδεία .Το χωριό  μπήκε σε καραντίνα καθώς μία γυναίκα ήταν θετική στον ιό.

Η Σύνοδος φροντίζει για την τήρηση των μέτρων γιατί φοβάται τα χειρότερα  και για θέματα που έχουν σχέση και με την μετάδοση της Θείας Ευχαριστίας.Για τον λόγο αυτό άλλωστε ανέβαλε την  συνεδρίαση της ιεραρχίας.

Η χρήση της μάσκας πλέον εντός και εκτός ναών και ο συχνός καθαρισμός αντικειμένων είναι από τα μέτρα που όλοι οι  ναοί τηρούν σε όλη τη χώρα.

Mέχρι 30 Οκτωβρίου παρατείνονται  τα  μέτρα στις Εκκλησίες , εκτός απροόπτου, ώστε να  περιοριστεί η επιδημία.