Αρχική » Γρεβενών Δαβίδ: δεν θα ανεχθούμε αλλαγές ονομάτων

Γρεβενών Δαβίδ: δεν θα ανεχθούμε αλλαγές ονομάτων

από christina

 

Ο Μητροπολίτης Γρεβενών  κ.Δαβίδ μίλησε για τον  Εθνοϊερομάρτυρα Αιμιλιανού Λαζαρίδη με σαφή μηνύματα προς όλους για τους αγώνες των Ελλήνων οτι ως χώρα και ως λαός “δεν θα ανεχθούμε αλλαγές ονομάτων”.Στην ομιλία του ανέφερε:“Η ιερατική του συνείδησή, (για τον Αιμιλιανό Λαζαρίδη), τού υπαγόρευε να είναι κοντά στους σκλαβωμένους και τους πονεμένους ανθρώπους του λαού, τους απλούς ανθρώπους για να τους εμψυχώνει..

..Έτσι λοιπόν αδελφοί μου επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται βλέπω ότι και εσείς σίγουρα πολλά λέγονται και για τη Μακεδονία και πάλι εύχομαι να μη συμβεί τίποτα από αυτά τα οποία ακούγονται και λέγονται αλλά να ξέρουν αυτοί οι οποίοι νομίζουν ότι κυβερνούν τον κόσμο ότι η Ελλάδα και ειδικά η Μακεδονία είναι τόπος Αγίων και Ηρώων.

..Εδώ στα Γρεβενά έχουμε τρεις νεομάρτυρες που θυσιάστηκαν για τον Χριστό αλλά και για την πατρίδα τους.

..Ο Δεσπότης μας στον Αιμιλιανό, ο Άγιος Γεώργιος που μαρτύρησε και αυτός γιατί δεν άλλαξε την πίστη του.., και ο Δημήτριος της Σαμαρίνας που και εκείνος μαρτύρησε για την αγάπη προς τον Χριστό και την αγάπη προς την πατρίδα..

..Έτσι λοιπόν ο τόπος μας έχει τρεις Αγίους νεομάρτυρες αλλά έχει και πολλούς ήρωες αφανείς και επώνυμους που θυσιάστηκαν ακριβώς για την πατρίδα αλλά και για την αγάπη προς τον Χριστό..

..Αν επαναληφθούν πάλι τα ίδια πράγματα και τα γεγονότα, θέλω να πιστεύω ότι όλοι μας θα δώσουμε αυτό τον αγώνα πρώτα-πρώτα για την υπεράσπιση της πίστεως μας αλλά και επίσης για την ακεραιότητα της πατρίδας μας και ειδικά της Μακεδονίας μας, της πολύπαθης αλλά και πολυαγαπημένης μας..

..Δεν θα δεχτούμε ούτε αλλαγές ονομάτων ούτε σφετερισμό άλλων κρατών ούτε οτιδήποτε άλλο. Δεν διεκδικούμε αλλωνών αλλά απαιτούμε τα δικά μας..

..Για αυτό λοιπόν σήμερα η μνήμη των τριών Μαρτύρων μας, ας γίνει για όλους μας πρότυπο ζωής, γι αυτούς τους τρεις ήρωες και Αγίους που θυσιάστηκαν για την πατρίδα μου για τη Μακεδονία και το τονίζω ιδιαίτερα για τη Μακεδονία αλλά και για την πίστη του Χριστού, σήμερα που περνάμε μεγάλες δυσκολίες από κάθε άποψη Εθνική υγειονομική κοινωνική πνευματική…

Η Μακεδονία είναι τόπος Αγίων και Ηρώων Μακεδονία είναι ποτισμένη με αίματα Αγίων που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία της πατρίδας..” ..

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ