Αρχική » Συνεχείς παρακλήσεις στη γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

Συνεχείς παρακλήσεις στη γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού

από christina

Θείες Λειτουργίες και Ιερές Παρακλήσεις τελούνται, αδιάλειπτα, στην γενέτειρα του Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, το Συρικάρι Κισάμου, με την μνημόνευση χιλιάδων ονομάτων (υπέρ υγείας και αναπαύσεως). Ονόματα που συνεχώς αποστέλλονται και καταγράφονται εις την παρρησία του Ιερού Προσκυνήματος.

Οι Ιερές Παρακλήσεις τελούνται τόσο εις την πατρική οικία του Οσίου, η οποία έχει διαμορφωθεί σε προσκύνημα, όσο και εις τον Ι. Προσκυνηματικό Του Ναό, ο οποίος ευρίσκεται λίγες μόλις δεκάδες μέτρα από την πατρική οικία.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ιερουργώντας ως Ιερεύς, σημείωσε: «Ταπεινοί προσκυνητές, και πάλιν και πολλάκις, σε τούτο τον τόπο, τον ιερό τον άγιο. Την γενέθλιο γη του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού.  Υψώνουμε χείρες ικέτιδες και ταπεινά εκζητούμε τις πρεσβείες Του υπέρ πάντων των «εν ανάγκαις, θλίψεσιν, στεναχωρίαις, ασθενείαις και πικρές δουλείες ευρισκομένων αδελφών ημών».

Δυναμώνουμε την πίστη, ζούμε το θαύμα, μαρτυρούμε την αλήθεια ότι το αδιέξοδο της τραγωδίας του ανθρώπου είναι η πόρτα του Θεού. Καθώς η πίστη στον Θεό ελευθερώνει τον άνθρωπο, θερμαίνει την προσευχή, σπά τις αλυσίδες, διαλύει τα σκότη της ψυχής γεμίζοντας την φως, ελπίδα, χαρά, δύναμη και προσδοκία.

Η ψυχή γεννά σωτηρία και γνωρίζει τον Θεό. Αντίδοτο, αδελφοί, στις πάσης φύσεως δοκιμασίες, θλίψεις, αγωνίες, αστοχίες και οδύνες της ζωής οι ικέτιδες χείρες μας προς τον Ουράνιο Πατέρα, την Παναγία Μητέρα μας, τον Όσιο Νικηφόρο τον Λεπρό, συν πάσι τοις Αγίοις.», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ