Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος σε προγραμματισμένη προγραμματισμένη από διμήνου συνάντηση  και ακρόαση του  από τον  Οικουμενικό  Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.

Κατά την συνάντηση του μετά του Σεπτού Προκαθημένου της Ορθοδοξίας, ο Επίσκοπος  είχε την ευκαιρία όπως ενημερώσει τον Παναγιώτατο δια την ποιμαντική διακονία της Ι. Μητροπόλεως.

Ο Παναγιώτατος, μετά πολλής πατρικής αγάπης δήλωσε το ενδιαφέρον Του, εν πρώτοις δια τον ασθενούντα Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ευχόμενος ταχεία ανάρρωση και αποκατάσταση της υγείας του, ως επίσης και δια το έργο της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, πνευματικό καθίδρυμα οικουμενικής εμβέλειας φέρων την πνευματική του αναφορά εις το Σεπτό Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, ως και δια το Αννουσάκειο Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως, το οποίο ως σημείωσε επιτελεί «ύψιστο κοινωνικό έργο» μνημονεύοντας τις πρόσφατες ευλογητικές Του επισκέψεις εις τα Ιδρύματα αυτά, τα οποία επιτελούν κορυφαίο έργο μέγιστης σημασίας, αξίας και σπουδαιότητας.

Ιδιαιτέρως μνημόνευσε την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, οι εργασίες της οποίας φιλοξενήθηκαν εις την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, γεγονός «ιστορικό που σφράγισε την οικουμενική Ορθοδοξία», ως σημείωσε.

Ενημερώθηκε, επίσης, περί των Ι. Μονών, εξόχως δε περί της Ι. Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Οδηγητρίας Γωνιάς, ως και των ανακαινιστικών εργασιών οι οποίες συνεχίζονται. Παρήγγειλε, τέλος, προς τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αμφιλόχιο όπως μεταφέρει την Πατριαρχική και Πατρική ευχή, ευλογία και αγάπη Του.